İstanbul’un Kartal ilçesinde vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde Soğanlık Merkez Camii’nde yatsı namazında toplandı.

Filistin Alimler Birliği’nin tüm kentlerde dua için toplanılması çağrısı üzerine tertiplenen programda; siyonist terör şebekesinin Filistin’de gerçekleştirdiği soykırımı telin etmek için buluşan vatandaşlar, kılınan namazının ardından ellerini semaya açarak vaktinde İslam alemi ve mazlum bölgeler için dua, işgal rejimine ve destekçilerine beddualar etti.

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de sivilleri vurdu: 6'sı çocuk 26 şehit Siyonist işgal rejimi, Gazze'de sivilleri vurdu: 6'sı çocuk 26 şehit

Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, çocuklar bitkileri alıp yiyor”

Programda okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde bir konuşma gerçekleştiren Molla Nizamettin Yaçin, “Gazzeliler bizim kardeşimizdir. Allah; ‘müminler kardeştir’ buyuruyor. Allah bizi kardeş olarak ilan etmiş ama maalesef bir yıldır kardeşlerimiz inim inim inliyor. Her gün kardeşlerimizin başına bombalar, füzeler yağıyor. Bakın biz her gece uyuyor, yatıyoruz, emniyette ve rahatlık içerisindeyiz ama Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok; çocuklar bitkileri alıp yiyor ve lağım sularını içmeye çalışıyor. 2 milyar İslam alemine yazıklar olsun; yahudiler, kafirler, hristiyanlar, dinsizler birleştiler ama Müslümanlar hala onların mallarını boykot etmekten acizdir. Onların imal ettiği meşrubatlara alışmışım bırakamıyorum diyor. Allah yarın bunun hesabını bizden soracaktır.” dedi.

Program, Cebrail Sönmez’in okuduğu dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha