Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik başlatılan yolsuzluk ve terör soruşturmasına ilişkin düzenlenen eylemlerle ilgili bilgi verdi.
"Kamu düzenine zarar veren hiçbir girişime izin verilmeyecek" diyen Bakan Yerlikaya, Saraçhane'de bir polise asitli saldırı yapıldığını ifade etti.
Bakan Yerlikaya, "Bu gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturmasıyla ilgili eylemlerde 323 şüpheli gözaltına alındı. Kamu düzenine zarar veren hiçbir girişime izin verilmeyecek!"
Yerlikaya diğer bir açıklamasında ise polise asitli saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, " Saraçhane’de bu gece yapılan gösterilerde bir polis memurumuza ASİT atıldı.
Sokak çağrısı yapanlar hangi veballeri, hangi hukuki sorumlulukları aldıklarını iyi düşünsünler.
Altını çizerek bir kez daha ifade ediyorum: Milletimizin huzur ve güvenini tehdit edenlere, vandallığa asla izin vermeyeceğiz.
Polislerimiz, ülkemizin huzur ve güveninin teminatıdır ve bu amaçla görevlerini yerine getirmektedir." dedi. (İLKHA)