İstanbul Beyazıt meydanında bir araya gelen STK'lar ve parti temsilcileri, HÜDA PAR'ın Meclis'e sunmuş olduğu yasa tasarısına destek verdi.

Kuran tilaveti ile başlayan programda konuşan Milli Gençlik Derneği Başkanı Emre Tüzün, ''7 Ekim'den bu yana katil Siyonist terör devletinin masum sivillere uygulamış olduğu katliamı gün be gün daha şiddetli bir şekilde gözler önüne sergilenmektedir. Bunlara İslam coğrafyasından herhangi bir tepkinin gelmeyişi bizleri en derin duygularımızla üzmektedir. Türkiye Cumhuriyeti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan taleplerimiz şudur ki ülkemizde siyonist istemiyoruz. Sadece siyonist değil. Bizden gibi görünür, katil terör devletine destek sağlayan kişi ve kurumların mal varlıklarına acil bir şekilde el konulur. Filistin'de ki kardeşlerimize destek amacıyla gönderilmesini talep ediyoruz.'' şeklinde konuştu. 

''ilk önce birlik olmamız lazım''

Ülkemizde siyonist istemiyorum diyen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik,'' Bu teklifi ne kadar HÜDA PAR verse de ancak Filistin, Gazze, Kudüs ya da Mescidi Aksa ne bir partinin ne bir STK'nın ne bir ülkenin derdidir. Bunlar tüm ümmetin ortak derdidir ve ortak problemidir. İnanıyoruz ki Filistin meselesini çözecektir. Mescidi Aksa özgür olacaksa ümmet birleştiği zaman bir araya geldiği zaman o zaman Filistin özgür olacaktır. Yani ilk önce hep birlikte olacağız. Ümmet gibi duracağız. İnanıyoruz ki o gün Filistin'de, Mescidi Aksa'da özgür olacaktır. Beklentimiz o ki bu birlikteliğimiz devam etsin. Ta ki Filistin özgür olana kadar, nehirden denize Filistin özür olana kadar.'' diye konuştu.

''Kudüs bu haldeyken nasıl kavmiyetçilik hastalığına düşebiliriz? ''

Yeniden Refah Partisi Filistin Komisyonu Başkanı Ali Yener,''Bağrı yanan, şehri parçalanan, Gazze'den çocuklarının cesetlerini parça parça olmuş olan cesetlerini toplayan Annelerinin, babaların feryadına ses veren, onların acısını yüreğinde hisseden, insanlık için, Allah için buralara gelen kardeşlerim. Bir Müslüman'ın ayağına bir diken batsa acısını hissetmeyen Müslümanlardan değildir. Hükmü gereği acısını yüreğinde hissedenler. Ne mutlu ki sizlere sizler de nasıl ki namazda safsak omuz omuza verdiysek bizler geçmişte nasıl ki mesir aksa haçlıların mezalimi altında içerisine hınzırlar bağlandığı dönemde Nasıl olur kavmiyetçilik hastalığına düşeriz? Biz Müslümanız. Kudüs'ü kurtarılmadan Mescidi Aksa kurtarılmadan gülmek bana haramdır diyen Selahaddin Eyyubi'nin torunları. Omuz omuza tüm ümmeti Muhammed'in tek yüreği olmuşuz ve burada toplanmışız. Tüm zalim sesleniyoruz. Ey zalimler, ey katiller! Sizler katiller senatolarınızda katiller sürüsünün baş çobanı olan Netanyahu'yu alkışlayabilirsiniz. Bu gücünüzü sömürmüş olduğunuz Müslümanların topraklarında ve onların başındaki işbirlikçi yöneticilerden aldığınızı çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle bir gün omuz omuza vereceğiz. Yeniden İslam birliğini kurup tüm haçlı zalimlerini dünyada yapmış oldukları zulümlere pişman edeceğiz.'' dedi.

Şanlıurfa’dan Gazze katliamına tepki Şanlıurfa’dan Gazze katliamına tepki

'' Dünya şunu bilsin ki hiçbir zaman Müslümanlar ölmek ile bitmez''

Hak ve batılın kıyamete kadar devam edeceğini söyleyen Molla Nizamettin Yalçın,'' Bizden öncekiler sınavlarını verip gittiler. Şu anda sahnede bizler varız. Çetin bir sınavla karşı karşıyayız. Ayeti kerimede Rabbimiz ehli küfür ve dalalet Allah'ın nurunu söndürmek isterler. Kendi ağızlarıyla, atomlarıyla ve medyalarıyla Müslümanları alt etmek isterler ve bu şekilde onları soykırımına uğratarak yok etmek istiyorlar. Ama dünya şunu bilsin ki hiçbir zaman Müslümanlar öldürmekle bitmemişler ve bitmeyeceklerdir.  Allah'ın nuru sönmeyecek ve söndüremezler. Söndürmeye çalışanların hepsine şimdi toprağın altında. Şu anda mücadele edenler de Allah onların boyunlarını da kırıp, onları da üfürse güneşi söndüremedikleri gibi Allah'ın nurunu da söndüremezler.'' şeklinde konuştu (İLKHA)

Kaynak: ilkha