Japonya Meteoroloji Ajansı, Perşembe günü büyük bir deprem için verdiği bir haftalık uyarıyı sonlandırdı, ancak yetkililer halka dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Japonya'nın güneybatısını sarsan 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından geçen Perşembe günü yayınlanan Nankai Çukuru mega deprem uyarısı, Nankai Çukuru çevresinde yeni bir büyük sismik faaliyet olmadığının doğrulanmasının ardından yerel saatle 17.00'de kaldırıldı.

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen depremin merkez üssünün Nankai Çukuru'nun batı ucundaki Miyazaki ili açıklarında olması nedeniyle uzmanlar, çukur boyunca bir yerde büyük bir deprem meydana gelme riskinin nispeten daha yüksek olduğu uyarısında bulunmuştu.

Geçtiğimiz hafta, 2017'de uygulamaya konulan sistemin ilk örneği olan büyük deprem uyarısı, yaz tatili sezonunda bazı turizm işletmelerinin yaşadığı aksaklıklar nedeniyle merkezi hükümeti ve yerel toplulukları afet hazırlıklarını yoğunlaştırmaya yöneltti.

Tokyo'dan Okinawa'ya kadar 29 prefektörlükteki 707 belediyeye, olası bir felakete karşı hazırlıklı olmalarını isteyen uyarı sona ererken, bölge sakinlerine gelecekte yaşanabilecek büyük deprem risklerine karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha