Japonya'nın eski Başbakanı Yoshihiko Noda, pazartesi günü, partiyi kuran milletvekili Yukio Edano da dahil olmak üzere diğer üç adayı geride bırakarak, ana muhalefetteki Japonya Anayasal Demokratik Partisi'nin (CDPJ) yeni lideri seçildi.

İlk turda hiçbir aday oyların çoğunluğunu alamayınca yarış Noda ile Edano arasında ikinci tura kaldı ve final yarışını Noda kazandı.

67 yaşındaki Noda, 2011-2012 yılları arasında artık feshedilmiş olan Demokrat Parti döneminde Japonya başbakanı olarak görev yaptı.

Noda, son oylama turu öncesinde yaptığı konuşmada, eğitim, sağlık, yaşlı bakımı ve engelli desteği gibi temel kamu hizmetlerinin genişletilmesi vizyonunu ortaya koyarken, siyasete olan kamu güveninin yeniden sağlanmasının önemini vurguladı.

Yarış, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) 27 Eylül'deki liderlik seçimi öncesinde gerçekleşti ve CDPJ, uzun süredir egemen olan LDP'ye meydan okumak için olası bir genel seçimde daha fazla sandalye elde etmek için çabalarını artırıyordu. (İLKHA)

Güney Kore çöp balonlarına karşı 'kararlı' eylem uyarısında bulundu Güney Kore çöp balonlarına karşı 'kararlı' eylem uyarısında bulundu
Kaynak: ilkha