Beş gün sürecek etkinlikte kitap stantlarının yanı sıra çocuklar için atölyeler, tiyatro gösterileri, alanında uzman konuklarla söyleşi ve imza günleri düzenlenecek.

"Her Çocuğa Bir Kitap" bağış kampanyasının da yer aldığı etkinlik, 28 Şubat'a kadar devam edecek.

"Gaziantep kültür kokan bir şehir"

Yazar Talat Özer, "Bugün Şule Yüksel Şenler Vakfının düzenlemiş olduğu kitap günlerindeyiz. Burada okurlarımızla buluşuyoruz. Gerek yayıncı gerek bir yazar olarak burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü kitaplar insanın gelecek yolculuğunu oluşturuyor. Gaziantep'te kültür kokan, kültürel olarak paydaş olan bir şehirdir. İnsanların kalbindeki o güzel kültürü, tarihi, sanata görebiliyoruz. Çocuklar başta olmak üzere güzel bir katılım var. Ailelerimizde bizleri ziyaret ediyor. Onlar buraya geldikleri zaman güzel muhabbetler ediyoruz. Kitaplar iyi ki var. bu tarz etkinliklerin sayısını artmasını istiyoruz." dedi.

"Geleceğe dair en önemli çalışma kitapla olacaktır"

20 kitabı olduğunu dile getiren Yaşar Adıyaman,  "Çocuklar üzere 5 kitabım var. Diğer kitaplarım kişisel gelişim ve şiir üzerinedir. Daha öncede Gaziantep'te 4 kitap fuarına katılmıştım. Kayseri'den fuara katılıyorum. Biz memnunuz. Biz kültür taşıyıcılarıyız. Onun için kültürlerin kaynaşması ve kitapların okunması için bugün bir çaba sarf ederek burada bulunmak istiyoruz. Çünkü geleceğe dair en önemli çalışma kitapla olacaktır. Biz buna inanıyoruz ve konuda umutluyuz. Biz geçmişle geleceği birleştiren bir unsuruz.  Kitap bu konuda en büyük yardımcımız. Bu anlamda da fuara katılma nedenlerimizden biri çocuklarımıza ve geleceğimize bir yön vermek. Fukaraların da ana amaçlarından biri de budur. İnsanları kitapla buluşturmak, tanıtmak ve tanıştırmaktır. Bu anlamda Gaziantep aslında bunun menbaı, çok önemli bir insan kaynağı, çok önemli bir kültür var, geçmişi çok derin bir tarihe dayanıyor. Bunun içinde fuarların daha sık olmasını biz temenni ediyoruz. Bugünde bu fuarın amacına ulaştığına inanıyorum. Öğrenciler yönünde gayet güzel bir çalışma yapılmış. Halkta buna entegre olsaydı daha güzel olabilirdi. Daha sonraki süreçte halkta buraya davet edilmelidir. Üniversitenin içinde olması nedeniyle üniversite gençliği de geliyor. Bizde bu konuda inşallah katkı sunacağız." ifadelerini kullandı.

"Beklentimiz yüksek"

Fuara özellikle öğrencilerin katıldığına dikkat çeken yayıncılardan Muhammed Esat Erol, "Güzel ve çok hoş bir etkinlik, beklentilerimiz yüksek. Genel olarak durgunluk var. Öğrenciler pek okumayı tercih etmiyor şu anda. Sistem telefona dönmüş ama okumayı tercih etmeleri lazımdır. Okudukça kendilerini geliştirirler. İnşallah hoş şeyler olur diye beklentimiz var. Günde binden fazla öğrenci geliyor." şeklinde konuştu.

"Okuyun, okutun"

Yayıncı Feyza İlhan, "Çocuklardan çok yüksek bir katılım var şu anda. Bu kadar katılım beklemiyorduk açıkçası çok mutluyuz.  Herkes çok mutlu bir şekilde ayrılıyor. Gözlerindeki gülücüğü görebiliyoruz. Kitaplarımızı inceliyorlar, kutu oyunlarımıza bakıyorlar. Üst katta çeşitli atölyelerimizi var. Temel bilimler, sanat, astronomi gibi. Orada da vakit geçirip buradan ayrılıyorlar.  Çok değerli ve çok güzel bir program oluyor. Her yaştan çocuğa binlerce kitap bu fuarda sizlerle birlikte.  Okuyun, okutun. Burada çok eğlenceli kitaplarımız var. Herkese tek tek kitaplarımızı inceleyip farklı dünyalara yolculuk yapmaları için kapıları aralıyoruz. Herkesi bekliyoruz." dedi.

"Çocukların ilme ihtiyacı var"

Bingöl'de uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı Bingöl'de uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Yayıncı Yasin Yılmaz ise, "Fuar üniversitede olduğu için genellikle öğrenciler geliyor. Öğrencilerin gelmesi çok güzeldir. Gençlerimiz dinlerini, İslamiyet'i öğrenecek kitapları okusunlar. Dinlerini öğrenip Allah'ı tanısınlar. Okuyup vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar. Çocuklarımız okumasa onları büyük felaketler bekliyor. Çocukların gerçekten ilme büyük ihtiyacı var. Öğrenmediklerinde cahil kalıp gaflete düşüyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha