Karatay ilçesi Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan ve ilçe başkanları, HÜDA PAR üye ve gönüllüleri katıldı.

Sunuculuğunu Yahya Taş'ın yaptığı program Yunus Emre Kaya tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda, HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan açılış konuşması yaptı. Konuşmanın ardından program, Grup Davet'in ilahi ve ezgileri ile devam etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş Hoca, programda hem Aksa Tufanı'nı başlatan kahramanları andı hem de 6-8 Ekim'de siyonist işgal rejimini aratmayan katliamlarla bölgeyi kana bulayan PKK elemanlarının şehit ettiği Yasin Börü ve arkadaşlarını yad etti.

Göktaş Hoca, "Onlar bu ümmetin ciğerpareleri ve öylesine yetiştirdikleri kahramanlardı. Ama size bir şey söyleyeyim; açın, tarihe bakın. Direnişin liderleri, Filistin'in liderlerinin hangisi emekli oldu da evine çekildi, hangisi şehit olmadı? İzzeddin El Kassam'dan tutun, Ahmet Yasin'e, Rantisi'den, İsmail Henniye'den tutun, Nasrallah'a kadar bunlardan hangisi şehit olmadı? Bunlar zaten seçilirken şehit olmaya seçiliyorlardı. İktidara seçilmiyorlardı, koltuğa gelmeyeceklerdi." ifadelerine yer verdi.

siyonist vahşetten geri kalmayan PKK'lilerin aynı mezalimi bölge halkına da yaşattığına dikkat çekilen programda, 2014 yılında mazlumlara kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları da rahmet ve minnetle yad edildi.

Program, Muhammet Yıldız'ın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

İŞKAGİD faaliyetlerine başladı İŞKAGİD faaliyetlerine başladı
Kaynak: ilkha