729 gazi ve şehit yakınının kamuya ataması yapılacak 729 gazi ve şehit yakınının kamuya ataması yapılacak

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu, ABD'ye ait USS Wasp (LHD 1) savaş gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesini ve Türkiye gemileriyle ortak tatbikatını kınamak amacıyla kentteki basın konteynerlerini ziyaret ederek burada basın açıklaması düzenledi.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Doğaner, "Allah'u Teâlâ, Mümtehine suresi 9'uncu ayeti kerimede; 'Allah sizi, ancak din hakkında sizinle savaşmış, sizi yurtlarınızdan çıkarmış ve çıkarılmanız için yardım etmiş olanları dost edinmekten sakındırır. Kim onları dost edinirse işte onlar zâlimlerdir" diye buyuruyor. 80 yıla yakın bir sürerdir Mescid-i Aksa’yı barındıran Filistin’i işgal etmiş bulunan, yıllardır orada, işgal, gasp, hırsızlık, işkence, sürgün, tutuklama, İşkence, tecavüz, fesat ve katliam işlemediği cinayet kalmamış olan özellikle 7 Ekim'den beri, her türlü vahşeti Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize uygulayan, uluslararası adalet divanının kararıyla gayr-ı meşru olduğu belgelenen, terör şebekesi, soykırımcı, siyonist çete israili korumak için bölgeye gönderilen, ABD'nin en büyük gemilerinden USS Wasp (LHD 1) gemisinin maalesef İzmir Limanı’na ulaştığı ve demirlediği ve beş gün orada kalacağı haberini almış bulunuyoruz." dedi.

USS Wasp'ın Türkiye'nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu ile 13-17 Ağustos arasında Akdeniz'de ortak eğitim tatbikatı yaptığı, tatbikata USS Oak Hill ve TCG Gökova gemilerinin de katıldığının öğrenildiğini kaydeden Doğaner, "Tatbikat, ABD Donanması'na bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ortaya çıkmış ve Milli Savunma Bakanlığı, perşembe günü yapılan basın bilgilendirme toplantısında, 'TCG Anadolu ve TCG Gökova, ABD Donanma unsurları USS Wasp ve USS Oak Hill ile 13-17 Ağustos'ta Akdeniz'de geçiş eğitimleri icra etmiştir' açıklamasıyla israile destek vermek için gelen savaş gemileriyle ortak eğitim yapıldığını doğrulamıştı." ifadelerini kullandı.

"ABD'li ve Avrupalı emperyalistlerin bizim ülkemizi, terör aparatının amaçları için kullanmalarını asla kabul etmiyoruz"

Doğaner, "Bizler, terör aparatı israilin ABD'nin himayesinde bölgemizde ve özellikle kutsal topraklarımızda masum ve savunmasız insanlarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza karşı işlediği katliamlara karşı eli-kolu bağlı, bir şey yapamamanın utanç ve zilletini yaşayan Türkiyeli Müslümanlar olarak,  Filistin ve bölgemize savaş, katliam ve yıkım getiren ABD ordusuna ait savaş gemisinin İzmir Limanımıza demirlemesini ve gemilerimizin onunla ortak faaliyetlerde bulunmasını asla kabul etmiyoruz ve lanetliyoruz. Ülkemizin limanları veya toprakları emperyalistlerin, müstekbirlerin ve onların gayr-ı meşru çocuğu teröristlerin ikmal ve lojistik üssü olamaz. ABD'li ve Avrupalı emperyalistlerin bizim ülkemizi, terör aparatının amaçları için kullanmalarını asla kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğaner son olarak, "Bizler, Kudüs kardeşlik platformu olarak, soykırımcı, cinayet şebekesi israille tüm ilişkilerini kestiğini söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Cumhurbaşkanımızı, söylediklerine uymaya, verdiği sözlere bağlı kalmaya ve başta okuduğumuz Ayet-i Kerime’nin ifade ettiği doğrultuda hareket etmeye davet ediyoruz. Müslüman olduğunu söyleyen kimseler, din hususunda Müslümanlarla savaşanlarla, Müslümanları yurtlarından çıkaranlarla ve bu noktada düşmanlarımıza yardım edenlerle asla iş tutamaz, yardımlaşamaz, dostluk yapamazlar. Eğer yaparlarsa onların zulmüne ortak olurlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha