1 Temmuzda başlayan Yaz Kur’an Kursların bitmesine sayılı günler kaldı.

Her yıl milyonlarca genç ve çocuğun Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, 16 Ağustos’ta son bulacak.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Hasan Çakmak Camii'ne giden öğrenciler, bir aylık süreçte birçok dini bilgiler edindiklerini, kurstan sonra da camiye geleceklerini ve Filistin’deki soykırımın bir an önce bitmesi için dua ettiklerini belirtti.

"Peygamberler, melekler, kabir azabı, namaz, abdest hakkında birçok bilgi öğrendik"

Müftü Haliloğlu: Bu yılki tema Hazreti Peygamber ve Şahsiyet inşası'dır Müftü Haliloğlu: Bu yılki tema Hazreti Peygamber ve Şahsiyet inşası'dır

4 yıldır Kur’an kursuna geldiğini ve Filistin’deki Müslümanlar için annesi ile beraber dua ettiklerini ifade eden Furkan Becet, "4 yıldır Yaz Kur’an Kursuna geliyorum. 3 yıldır Kur’an-ı Kerim okuyorum. Burada hem Kur’an dersi hem dini bilgiler öğreniyoruz hem de etkinlik yapıyoruz. Peygamberler, melekler, kabir azabı, namaz, abdest hakkında birçok bilgi öğrendik. Bazen oyunlar oynuyor, ilahiler eşliğinde eğleniyoruz. Kur’an kursundan sonra da camiye gelmeye çalışacağım. Filistin hakkında da inşallah bu soykırım ve savaş biter. Bazen ben ve annem Filistin’deki kardeşlerimize dua ediyoruz." şeklinde aktardı.

"Yaz Kur’an Kursundan sonra da camiye gelmeye çalışacağım inşallah"

Ayni aileden 3 kişinin Kur’an öğrenmek için kursa geldiklerini belirten Muhammed Enes Çete, "Ailemizden 3 kişi Kur’an kursuna bir aydır katılıyoruz. Bu ay sonunda abdest, namaz, melekler, peygamberler ve daha nice dini bilgileri öğrendik. En önemlisi de namaz kılmayı öğrendik. 2 yıldır Kur’an-ı Kerim’deyim. Filistin’deki kardeşlerimize her zaman dua ediyoruz. İnşallah bu savaş bir an önce biter. Yaz Kur’an Kursundan sonra da camiye gelmeye çalışacağım inşallah." ifadelerini kullandı.

"Camide Kur’an dersi ile beraber etkinlikler de yapmaktayız"

Barış Becet, Gazze’de savaşın bitmesini ve barışın olması için yüce Allah’tan niyazda bulduğuna dikkat çekerek, “5 yıla yakındır Yaz Kur’an Kursuna katılıyorum. Bu ayın da hemen hemen her günü geldim. Bu yıl Kur’an-ı Kerim’e geçtim ama daha hatmedemedim. Camide Kur’an dersi ile beraber etkinlikler de yapmaktayız. Birçok dini bilgiler edindik. Aynı yerden 15 kişi arkadaşlarımla toplanıp geliyoruz. Gazze’de savaşın bitmesini ve barışın olmasını diliyorum. Şehit olanlara Allah rahmet eylesin.” dedi.

"Ailemizden de destek görüyoruz"

Bu yıl Kur’an-ı Kerim’e geçtiğini söyleyen Nisanur Basıç, bununla beraber birçok dini bilgiler edindiklerini belirtti.

Basıç, "1 aydır Kur’an kursuna geliyorum. Geçen yıl katılmamıştım. Bu ay sonunda Kur’an-ı Kerim’e geçtim, namaz, namazın farzları, abdesti ve birçok şey öğrenerek evde uyguluyoruz. Ailemizden de destek görüyoruz. Şu an 30’uncu cüzdeyim. Ablamla birlikte camiye geliyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. Filistin’deki kardeşlerimiz de özgür olmalarını yüce Allah’tan diliyorum." temennisinde bulundu.

"Filistin’deki kardeşlerimiz de bizim gibi Kur’an okumayı hak ediyor"

Filistin’deki Müslümanların da kendileri gibi Kur’an okumayı hak ettiklerini vurgulayan Sümeyye Çakmak, “Haziran ayının başından beri kursa geliyorum. Bu süre zarfında hocamız bize dini bilgileri öğretti. Kur’an'ı hatmetme duygusu içerisindeyiz. Bir yıl önce Kur’an okumaya başladım. Arkadaşlarımla beraber her gün geldik. Herkes bu duyguyu tatmalıdır. Birçok etkinlikler de yaptık. Filistin’deki kardeşlerimiz de bizim gibi Kur’an okumayı hak ediyor. Allah onların yardımcısı olsun. Bu savaşın sona ermesini istiyorum." şeklinde konuştu.

1 ayda Kur’an-ı Kerim’e geçtiğini ifade eden Helenur Becet ise, "1 aydır kursa geldim. Kur’an-ı Kerim’e geçtim. Arkadaşlarımla beraber hep geldik. Dini bilgileri, namaz kılmayı öğrendik. Filistin’deki kardeşlerime çok üzülüyorum. İnşallah bu soykırım sona erer." diye dua etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha