Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Lazzarini, X hesabından yaptığı paylaşımda bölgedeki erkek ve kız çocuklarının Gazze dışındaki UNRWA okullarına geri dönmekte olduğunu söyledi.

Ancak Gazze'deki 600 binden fazla çocuğun derin travma içinde olduğunu ve adeta enkaz altında yaşadığını belirten Lazzarini, bunların yarısının daha önce UNRWA okullarında eğitim gördüklerini hatırlattı.

Gazze'deki çocukların, öğrenme ve eğitimden mahrum kalmaya devam ettiğini ifade eden Lazzarini, "Çocuklar okuldan ne kadar uzun süre uzak kalırsa, kayıp bir nesil riski o kadar yüksek oluyor." dedi.

Lazzarini, "Gazze'de okullarımızın yüzde 70'inden fazlası yıkılmış veya hasar görmüş durumda. Okullarımızın büyük çoğunluğu artık yüz binlerce yerinden edilmiş ailenin yaşadığı aşırı kalabalık barınaklar haline gelmiş ve öğrenim için kullanılamazlar." İfadelerini kullandı.

BM yetkilisi Lazzarini, ateşkesin gerekliliğine dikkat çekerek, "Ateşkes herkes için bir kazançtır; sivillerin rahatlamasını, rehinelerin serbest bırakılmasını ve eğitim dahil olmak üzere çok ihtiyaç duyulan temel malzemelerin akışını sağlayacaktır." diye belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha