Hizbullah, yaptığı açıklamada, "İsmail Heniyye'nin şehadeti, tüm direniş alanlarındaki direnişçileri cihad yolunda daha kararlı ve azimli kılacaktır. Hizbullah: Heniyye, Amerikan hegemonya projesine ve Siyonist işgale karşı cesurca duran büyük direniş liderlerinden biriydi." ifadelerini kullandı.

Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı

Ensarullah ise Heniyye'nin ümmetin sembollerinden ve direnişin liderlerinden biri olduğuna dikkat çekerek "korkakça bir saldırıyla katledilmesini şiddetle kınadıklarını" bildirdi.

Ensarullah, şunları kaydetti:

"Komutan Heniyye'ye İran başkentinin göbeğinde gerçekleştirilen cani suikast, savaşı yeni boyutlara taşıyan ve tüm bölgede büyük yankıları olacak önemli ve tehlikeli bir olaydır. Düşman, saldırı ve suikast çemberini genişletme konusunda yanlış hesap yapmıştır. İşgal, direniş liderlerini çeşitli alanlarda kullanarak bölge ülkelerinin egemenlik haklarını ihlal etmektedir.

Suçlu Netanyahu, işgalci varlığı uçuruma sürüklemekte ve Filistin topraklarından tamamen yok olmasını ve çöküşünü hızlandırmaktadır.

Artık bu siyonist sefahate son verilmesinin, bu azgın düşmanın dizginlenmesinin ve saldırganlığından caydırılmasının, düşmanın çeşitli alanlarda devam eden suçlarının kesilmesinin zamanı gelmiştir.

ABD destekli siyonist saldırganlığa karşı HAMAS ve tüm direniş gruplarıyla birlikte durmaya kararlıyız." (İLKHA)

Kaynak: ilkha