İnceleme sırasında, Battalgazi İlçesi'ndeki Saray Mahallesi ve Akpınar Mahallesi (Çarşı Projesi) ile Yeşilyurt İlçesi'ndeki Kaynarca Mahallesi, İlyas Mahallesi, Zaviye Mahallesi, Koyunoğlu Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, Akkent Sitesi ve Yakınca Mahallesindeki rezerv alanlarında devam eden projeler değerlendirildi.

Vali Yavuz’a yapılan bilgilendirmede, projelerin kapsamı hakkında şu detaylar verildi:

Battalgazi İlçesi: Saray Mahallesi'nde 594 konut, 493 dükkan ve 256 ofis; Çarşı Projesi'nde ise 5.539 bağımsız birim inşa ediliyor.

Yeşilyurt İlçesi: Kaynarca Mahallesi'nde 423 konut ve 26 dükkan; İlyas Mahallesi'nde 404 konut, 114 dükkan ve 12 ofis; Yeşilevler Mahallesi'nde 750 konut; Zaviye ve Koyunoğlu Mahalleleri'nde toplam 677 konut, 98 dükkan ve 1 fırın; Akkent Sitesi'nde 403 konut, 7 dükkan ve 2 ofis; Yakınca Mahallesi'nde 1.080 konut ve 58 dükkan inşa ediliyor.

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Vali Seddar Yavuz, incelemeler sırasında projelerin hızla ilerlediğini ve bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermek amacıyla titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Yavuz, Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki konut ve ticari alan sıkıntısının büyük ölçüde giderileceğini vurguladı.

Ayrıca, depremlerden etkilenen bölgelerde yürütülen inşa çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve kamu kurumlarının fedakârca katkılarıyla hızla devam ettiğini ifade eden Yavuz, inşa faaliyetlerinin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha