"2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar" 29 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.

DSİ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar yaptı.

Akar, "Bakanlığımızın hazırladığı bu model ile ülkemizin tarımsal gücünü yeniden şekillendiriyoruz. Amacımız, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak, üretim planlamasına katkıda bulunmak, verim ve kaliteleri artırmak, çevreci yaklaşımları benimsemek ve politikaların etkinliğini artırmaktır. Bu yıl, tarımsal destekler ilk kez üretim döneminden önce açıklandı. Destekler sade ve etkili hale getirildi. Üreticilerimize gelecek yılların öngörülebilir olması için 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni bir destekleme programı oluşturduk. Birim destek katsayı değeri ve destekleme tutarı her yıl yeniden belirlenecek." dedi.

Akar, "Dağda, bayırda, en ücra köşelerde çalışan çiftçimize ulaşmak, tarımın yeniliklerini ve sürdürülebilir üretim yöntemlerini anlatmak en önemli görevimizdir. Çünkü güçlü bir çiftçi, güçlü bir ülke demektir." diyerek kırsal kalkınmanın önemini vurguladı.

BUİKAD bugün Yalçın Ayaydın'ı ağırlayacak BUİKAD bugün Yalçın Ayaydın'ı ağırlayacak

Toplantıda ayrıca, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, yeni destekleme modeli hakkında katılımcılara sunum yaptı. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Selami Aygen, Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli hakkında bilgi verirken; Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan, Su Ürünleri Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha