Kudüs Kardeşlik Platformu, Merkez Karagözlüler Camii yanında, Gazze'de girdiği çatışma sonrası yapılan saldırıda şehid edilen HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için şehadeti tebrik çadırı açtı.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan çadırı, HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behcet Sevgili de kalabalık bir heyetle ziyaret etti.

Mardin’de düzenlenen operasyonlarda 13 kişi tutuklandı Mardin’de düzenlenen operasyonlarda 13 kişi tutuklandı

Kurulan çadırda ziyaretçilere anı defteri sunulurken, Şehid Yahya Sinvar'ın "Karanfil ve Diken" adlı kitabı da satışa sunuldu. Etkinlik, üç gün boyunca devam edecek ve ayrıca çadırın yan tarafında sinevizyon gösterimi de yapılacak.

Kudüs Kardeşlik Platformu yetkililerinden Mesut Gezer, açılan tebrik çadırı ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulundu.

"İnsanların onu ve davasını öğrenmeleri açısından böyle bir çalışma yaptık"

Gezer, "Şehid liderimizin yasını içimizden hissetmek onun kişiliğini ve şahsiyetini gündemde tutmak üzere burada şehadetini tebrik çadırını kurduk. Çadıra gelen Malatyalı kardeşlerimiz anı defterine bir hatıra yazabiliyor. Ayrıca şehit, lider Yahya Sinvar'ın 'Karanfil ve Diken' kitabı da burada satışa sunulmuştur. İnsanların onu ve davasını öğrenmeleri açısından böyle bir çalışma içerisine girdik. 3 gün boyunca şehidi tebrik çadırımız burada devam edecektir. Ayrıca sinevizyon gösterimi sunumumuz da mevcuttur. Tüm Malatyalı hemşehrilerimizi, halkımızı buraya davet ediyoruz." dedi.

Gezer, "Özellikle bütün insanların yüreklerinde acı olduğunun farkındayız. Bir de uzakta olmanın vermiş olduğu acziyet, ızdırabı vardır. İnsanlarımız tepkilerini boykotla ortaya koyuyorlar. Onun dışında Gazze'ye imkanlar dahilinde sürekli sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla yardımlar gönderiliyor. Şu anda çadırımıza Gazze'ye yardım içinde bir çalışma mevcuttur." diye konuştu.

Gazze'yi gündemde tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Gezer, bunun insani, vicdani ve İslami bir görev olduğunu kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha