Mali ordusundan yapılan açıklamada, 3 gün süren çatışmaların ardından Cezayir sınırındaki Kidal'e yaklaşık 230 kilometre mesafedeki Tinzaouatene kasabasında 5 hedefin vurulduğu belirtilerek, şiddetli çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Mali'nin kuzeyinde 2015'te Cezayir Anlaşması ile silah bırakan grupların oluşturduğu Azavad Hareketleri Koordinasyonun (CMA) oluşturduğu Azavad Halkının Savunması için Stratejik Çerçeve (CSP-DPA) Sözcüsü Mohamed Elmaouloud Ramadane, Tinzaouatene kasabasında Rus Wagner askerleriyle devriye gezen Mali birliklerinin "bozguna uğratıldığını", 10 askerin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin yaralandığını ve zırhlı araçların ele geçirildiğini kaydetti.

Mali ordusu ile CSP-DPA arasındaki çatışmalar Tinzaouatene'de 25 Temmuz'da başlamış ve ordu, 26 Temmuz'da çatışmalarda 2 askerin öldüğünü, 10 askerin yaralandığını ve 20 kişinin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

CSP-DPA ise Wagner askerlerine ait olduğunu belirttikleri görüntüleri paylaşmış ve 30'dan fazla Wagner askerinin çatışmalarda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu, Gao ve Kidal gibi şehirleri kapsayan ve Tuareglerin "Azavad" adını verdiği bölgedeki şiddet olaylarını sonlandırmak için Cezayir'in arabuluculuğunda 2015'te CMA ile "Cezayir Barış ve Uzlaşı Anlaşması" imzalanmıştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha