Fransa’nın Pas-de-Calais bölgesi açıklarında meydana gelen kaza sonrasında bölge savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Açıkbaş: Bingöl'ü yaşanabilir kentler sıralamasında üst basamaklara çıkarmaya çalışıyoruz Açıkbaş: Bingöl'ü yaşanabilir kentler sıralamasında üst basamaklara çıkarmaya çalışıyoruz

Fransız yetkililer, teknenin Fransa'dan İngiltere'ye doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra battığını belirtti. Olayın ardından yapılan acil çağrı üzerine bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, 53 kişiyi güvenli bir şekilde kurtarmayı başardı. Ancak, maalesef 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Pas-de-Calais Valisi Jacques Billant, hayatını kaybedenlerin Eritre, Sudan, Suriye, Mısır, İran ve Afganistan uyruklu olduğunu açıkladı.

Fransa’nın resmi açıklamasına göre, cuma ve cumartesi günleri boyunca denizi geçmeye çalışan dört farklı tekneden toplamda 200 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Bu yıl içinde Manş Denizi'nde yaşanan bu trajik olaylarla birlikte, bölgeden geçmeye çalışan toplamda 45 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha