Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde yıllardan beridir  Nuhoğlu Kireç Fabrikası'ndan çıkan duman ve tozdan etkilenen halk, sorunun bir an önce çözülme kavuşması için fabrikanın kapısında protesto düzenledi. Polis ekipleri de güvenlik amaçlı bölgede hazır bulundu.

Birçok yetkili kurumlara şikayette bulunduklarına rağmen herhangi bir netice alamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, fabrikanın sahibiyle aralarında geçen diyaloğa göre bu sorunun 15 gün içerisinde çözüme kavuşacağını aktardı.

Malatya'da öğrenci servisi ile belediye otobüsü çarpıştı: 24 yaralı Malatya'da öğrenci servisi ile belediye otobüsü çarpıştı: 24 yaralı

Mahalle sakinlerinden biri, "Yıllardan beri kireç fabrikasından gelen egzoz dumanına benzer dumanı biz İstasyon halkını bezdirdi. Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanına işletmenize rağmen bu konunun yetkisi dışında olduğunu Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti. Bununla birlikte birçok yetkili kurumlara şikayette bulunmanıza rağmen net bir sonuç alamadık. Dolayısıyla istasyon halkı ile beraber fabrikanın kapısında toplanarak ciddi bir adımın atılması için bir olduk. Şakir Nuhoğlu ile yani fabrikanın sahibiyle konuştuğumuz neticesinde 15 gün sonra bu konunun çözüme kavuşacağını, filtre sisteminin devreye gireceğini belirtti." dedi.

Mahalle sakinleri, protesto sonrası olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha