Siirt İl Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla stant açtı Siirt İl Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla stant açtı

Ankara'da Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji Bir-Sen ile Ulaştırma Memur-Sen öncülüğünde toplu sözleşme hükümlerine aykırı tasarruf tedbirleri genelgesi ve çözüm bekleyen konular için iş bırakma eylemi ve ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde ortak basın açıklaması yapılarak, emekten tasarruf edilmeyeceği vurgulandı.

Koruyucu giyim, 3600 ek gösterge, fazla çalışma ücreti, mühendislik meslek kanunu, toplu sözleşme ikramiyesi, personel servisi, lojman kira artışı ve emeklilerin mali kayıpları nedeniyle "Emekte Tasarruf Edilmez, Kazanımlarımız Engellenemez" sloganıyla bugün saat 10.00 ile 12.00 arası iş bırakma eylemi ardından ise Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde toplanan sendika üyeleri basın açıklaması yapıldı.

Atılan sloganların ardından Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Kenan Çalışkan ile Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul tarafından, basın açıklamaları yapıldı.

Açıklamasında Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Kenan Çalışkan, "İdarenin işleyişinin aksamaması adına her türlü gayreti gösteren ve kamunun asli iş yükünü üstlenen kamu emekçileri olarak, çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan artan enflasyon ve hayat pahalılığından dolayı memurların alım gücü her geçen gün düşerken, bir taraftan da tasarruf tedbirleri bahane edilerek kamu emekçilerinin 10 yıllık toplu sözleşme kazanımları birer birer elinden alınmaya başlandı. Memurlarımız, toplu sözleşmeye de hukuka da güvenini yitirdi. Toplu sözleşme kazanımlarımız olan koruyucu giyim yardımı, servis hizmeti ve fazla mesai ücretleri, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kısıtlanmaya çalışılıyor. Kamu kamplarının ve lojmanların durumu belirsiz. 3600 ek göstergenin ve toplu sözleşme ikramiyesinin akıbeti belirsiz. Verdikleri sözleri tutmuyorlar! Bu başlıklarla ilgili düzenlemelerin ne zaman yapılacağına dair tarih bile veremiyorlar." ifadelerine yer verdi.

"20 yılda yapılan iyileştirmeler, 20 yılda atılan adımlar, nasıl oluyor da 1 günde geri alınıyor"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, da "Kamu görevlilerimiz; mevcut sorunların çözülmesini beklerken, yeni sorunlar üretilip önümüze koyuluyor. Merak ediyorum. 20 yılda yapılan iyileştirmeler, 20 yılda atılan adımlar, nasıl oluyor da 1 günde geri alınıyor. Hukuk düzeni yıkılıyor… Kimsenin bu duruma sesini yükseltmeyeceğini mi sanıyorsunuz? Bütün herkes yapılanın yanlış olduğunu söylüyor, bütün emekçiler sahada, bütün emek örgütleri meydanlarda… Ortada bir adaletsizlik var, fakat bu adaletsizlik görülmüyor, çözüm üretmek için enerji harcanmıyor. Bu kazanımlar kolay mı elde edildi sanıyorsunuz? 7 defa toplu sözleşme yaptık, 7 defa bakan değişti, yetkili Memur-Sen ve sendikaları olarak 1007 Kazanım elde ettik. Kimse zannetmesin ki bu kazanımlar bir günde oldu. Kimse zannetmesin ki bu kazanımlar bir Genelge ile geri alınabilir… Memurlar, dün mücadele ile elde ettiklerini bugün sahada da sonuna kadar savunur. Kazanımlarımız tasarruf genelgesi veya idari işlemlerle engellenemez. Bütün hizmet kollarımız ayrı ayrı sahada." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha