Meşal, bugün İstanbul'da Uluslararası Kudüs Vakfı tarafından yayınlanan “Aksa'ya Bakış” raporunun 18. baskısının lansmanı için düzenlenen basın toplantısına videolu mesaj gönderdi.

Gazze topraklarında büyük bir savaş yaşandığını ve Gazze'nin tek başına küresel bir savaş verdiğini belirten Meşal, Gazze halkının katliamlara, yıkımlara ve tekrar tekrar yerinden edilmelere maruz kaldığını ifade ederek Gazze'nin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Meşal, “Gerekli olan şey herkesin Gazze Şeridi'nde yaşananlara karşı pratik bir şekilde hareket etmesi, Aksa Tufanı'nın bir parçası olması ve ümmetin sorumluluklarını üstlenmesi için aklını başına toplamasıdır." dedi.

Filistinli esirlerin çektiği acıların “Siyonist düşmanın sadizmini” gösterdiğini belirten Meşal, binlerce esirin ümmetin ve insanlığın vicdanına seslendiğini ifade etti.

Meşal “Düşman, savaşı hepimize açtı ve 'varoluşsal bir savaş veriyorum' diyor ve her yere saldırıyor; Tahran'a, Beyrut'a, Şam'a, Sanaa'ya ve sahiplerinin güvenli olduğunu düşündüğü diğer yerlere de saldıracak." diye konuştu.

HAMAS lideri Meşal, “HAMAS, Aksa Tufanı savaşıyla meşgul... Direniş halen herkesin önünde; silahlarını üreterek, savaş sırasında daha fazla adam toplayarak ve onları çatışma yerlerine dağıtarak tarihte benzeri görülmemiş bir model sunuyor." diye ekledi.

HAMAS hareketinin, Filistin halkına karşı sorumluluklarını yerine getirdiğine dikkat çeken Meşal, hareketin, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak  ve halka acil yardım sağlamak için çalıştığını kaydetti.

HAMAS'ın, siyonist suçlara son vermek için de çalıştığını söyleyen Meşal, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak için siyasi ve diplomatik olarak hareket ettiklerini belirtti.

"Amerika bir arabulucu değil, saldırganlığın ortağıdır"

729 gazi ve şehit yakınının kamuya ataması yapılacak 729 gazi ve şehit yakınının kamuya ataması yapılacak

Meşal, “Amerika bir arabulucu değil, saldırganlığın ortağıdır ve kendi iç hesapları için savaşı durdurmaya çalışmaktadır ve saldırganlığı durdurma konusunda ciddi değildir. 2 Temmuz'da üzerinde anlaşmaya varılan şey, biz kabul ettikten ve işgal reddettikten sonra ondan geri çekildi.” şeklinde konuştu.

HAMAS'ın, liderlerini ve bir grup mensubunu Aksa Tufanı savaşının başında şehit verdiğini hatırlatan Meşal, "Allah tarafından uzun bir cihat kariyeri, fedakarlıklar, örgütsel, siyasi ve hükümet liderliği ile onurlandırılan ve bu dava uğruna dünyayı dolaşan hareketin lideri Ebu El-Abd Heniyye'nin şehadeti ile doruk noktasına ulaştı.” ifadelerini kullandı.

HAMAS'ın "siyonist istihbarat tarafından hedef alınıp öldürülmek istenen Komutan Yahya Sinvar'a (siyasi büro başkanı) güvendiğini vurgulayan Meşal, ancak insanın çabalarından öte Allah'ın takdirine güvendiklerini kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha