Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahmine göre, Doğu Karadeniz'de rüzgar, bugün öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında, zamanla genelinde, batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.

Marmara'nın doğusu, Toroslar, İç Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yağış var. Düzce Sakarya'nın doğusu, Bolu Karabük Sinop Samsun da kuvvetli, Bolu Karabük Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) sel, taşkın ve su baskını riski var.

Sıcaklıklar Karadeniz, Marmara, iç ve güney kesimlerde ortalama 3-5 derece altında indi. Yarından itibaren hafta Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve iç Anadolu’da 5-8 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ve Orta Karadeniz ile Sivas, Yozgat, Sinop, Zonguldak, Artvin, Iğdır'ın güneyi, Van'ın kuzeyi, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Kars ve Bingöl çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yer yer sis ve pus bekleniyor. Yağışların, Sinop ve Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlede önemli bir değişiklik beklenmiyor.RÜZGAR: Genellikle yurdun batısında kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz bölgesi ile yurdun doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışların, Sinop ve Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Gümüşhane'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama Gümüşhane'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatler Sivas ve Yozgat çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sinop ve Zonguldak çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ve Orta Karadeniz ile Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Erzurum, Ardahan, Kars ve Bingöl, yarın sabah saatlerinde Ağrı, Iğdır'ın güneyi, Van'ın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.  (İLKHA)

Kaynak: ilkha