Siyaset

Milletvekili Dinç: Hedefimiz Malatya'daki ihtiyaçlar ile ilgili somut adımların atılmasını sağlamak

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 3 gün sürecek ziyaret ve incelemelerin ardından, yaşanan sorun ve sıkıntıları kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi.

3 gün Malatya'da kalacak olan Milletvekili Dinç; yetkililer, esnaflar, STK temsilcileri, iş insanları, oda başkanları, kanaat önderleri ve kırsalda bulunan halk bir araya gelecek.

Yapılacak ziyaretler ile ilgili açıklamada bulunan Milletvekili Dinç, deprem sonrası yapılan çalışmaları ve kayısı üreticilerinin yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını dinleyerek hem ilgili yetkililere ileteceklerini hem de kamuoyuyla paylaşmak için basınla bir araya geleceklerini söyledi.

Milletvekili Dinç, "Bugün kayısı diyarı Malatya'mızdayız. Burada Sayın İl Başkanımız Behçet Sevgili, İl ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte çeşitli ziyaretlerde bulunacağız. Yetkilileri, esnafımızı, kırsalda yaşayan halkımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve kanat önderlerimizi, iş insanlarımızı ziyaret edeceğiz. Malatya, deprem felaketinden en çok etkilenen illerden biridir. Malatya'mızda yapılan konut ve işyerleri ile ilgili eksikliklerin ve sıkıntıların giderilmesi için işin takipçisi olacağız" dedi.

Dinç, ayrıca, "Çiftçilerimizin ve özellikle kayısı üreticilerimizin yaşadığı zorlukları ele alacağız. 3 gün sürecek programımızın sonunda, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptığımız çalışmalar ve tespit ettiğimiz sorunları kamuoyu ile paylaşacağız. Hedefimiz, Malatya'nın ihtiyaçlarını ve taleplerini yetkililere iletmek ve bu konuda somut adımlar atılmasını sağlamaktır" dedi.

İlk ziyaretine Akçadağ ilçesinden başlayan Milletvekili Dinç, Sultansuyu Harra Çiftliğinde ASKON üyeleri ile bir araya geldi ve ardından Akçadağ ilçe merkezine geçti.

Burada Belediye Başkanı Hasan Ulataş ile İlçe Kaymakamı Adem Topaca'yı ziyaret eden Dinç, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra şehir merkezine geçerek Boğaziçi Derneğini ziyaret eden Dinç, burada İnsan ve Değer Hareketi Genel Başkanı Zekeriya Şengöz ve dernek yetkilileri ile bir araya geldi.

Ziyarette, HÜDA PAR'ın "soykırımcı çifte vatandaş" ile ilgili kanun teklifinin detayları ele alınarak kendilerinden destek talebinde bulunuldu.

Milletvekili Dinç, akşam geç saatlere kadar ziyaretlerini sürdürecek. (İLKHA)