Florida'da Milton Kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısı en az 16'ya yükselirken, bölge sakinleri evlerine dönmeye başladı ancak milyonlarca kişi hala elektriksiz.

ABD Başkanı Joe Biden hasarın 50 milyar dolar olduğunun tahmin edildiğini, fırtınadaki ölümlerin çoğundan sel suları yerine hortumların sorumlu olduğunu söyledi.

BM: israil'in saldırıları tüm uluslararası hukuka dayalı düzeni etkiliyor BM: israil'in saldırıları tüm uluslararası hukuka dayalı düzeni etkiliyor

Arama-kurtarma çalışmaları ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Biden, bölge sakinlerini elektrik hatları ve enkaz temizlenene kadar evlerini terk etmemeye çağırdı.

Milton Kasırgası Meksika Körfezi'nden Atlantik Okyanusu'na kadar olan bölgedeki bazı bölgeleri sular altında bırakırken, yaklaşık 2,5 milyon ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Florida kıyılarını kategori 3 seviyesinde vuran kasırga, iki hafta önceki Helen Kasırgası'nın yıkıcı etkilerinden toparlanmaya çalışan bölgeleri harap etti. Helen Kasırgası, ABD'nin güneydoğusunda 237 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Ulusal Hava Durumu Servisi eyalet genelinde rekor bir seviye olan 126 kasırga uyarısı yayımladı.

Milton Kasırgası Florida'da deniz seviyesinin felaket boyutunda yükselmesine neden olmamış olsa da temizleme çalışmaları aylar sürebilir. Analistler, Atlantik'teki en güçlü beşinci kasırga olarak kaydedilen Milton'un sigorta şirketlerine 30 ila 60 milyar dolara mal olabileceğini ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha