Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Umut Kervanı Batman Derneği ve Filistin Vakfı’nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında çeşitli illeri dolaşan Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs Sahra maketini taşıyan Minia Kudüs tırı, bugün Batman'a geldi.

Siyonist işgal rejimi 10 bin 770 Filistinliyi esir aldı Siyonist işgal rejimi 10 bin 770 Filistinliyi esir aldı

Minia Kudüs tırı Batman merkez Turgut Özel Bulvarı Atatürk Parkı'nın yanında 10-13 Eylül tarihleri arasında saat 10.00 ila 22.30 arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Konu hakkında konuşan Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, ölmüş bedenlere ruh katmak ve bir farkındalık oluşturmak adına Minia Kudüs tırını Batman'a getirdiklerini ifade erek tüm vatandaşları Minia Kudüs tırını ziyaret etmeye davet etti.

"Batman'ımıza da Minia Kudüs tırının gelmesini sağladık"

Ölmüş bedenlere ruh katmak ve bir farkındalık oluşturmak adına Minia Kudüs tırını Batman'a getirdiklerini ifade eden Teymur, "Batman Umut Kervanı olarak insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra gündemimizde Gazze var. Gazze için içimiz yanıyor ve yüreğimiz kan ağlıyor. Ölmüş bedenlere ruh katmak ve bir farkındalık oluşturmak adına Minia Kudüs tırını Batman'ımıza getirdik. Minia Kudüs tırı ülkemizin birçok ilinde ziyaretçileriyle buluştu. Bizlerde bununla ilgili girişimlerde bulunarak Batman'ımıza da Minia Kudüs tırın gelmesini sağladık." dedi.

"Tüm halkımızı bekliyoruz"

Minia Kudüs tırının Batman Atatürk Parkı'nın yanında 10-13 Eylül tarihleri arasında saat 10.00 ila 22.30 arasında halkın ziyaretine açık olacağını ifade eden Teymur, "Ziyaretleri tamamen ücretsizdir. Arkamda bulunan Minia Kudüs'ümüz, Peygamber Efendimizin dünyada üç beldeye ibadet niyetiyle ziyaret edildiğini emretmiştir. Minia Kudüs minyatürümüz Kudüs'ten getirilen harçlarla ülkemizde 7 ay içerisinde tamamlandı ve görülmeye değer bir eserdir. Hem farkındalık oluşturmak hem de Gazze'yi unutmamak ve unutturmamak adına böyle bir faaliyet tertipledik. Tüm vatandaşlarımızı Minia Kudüs tırımızı ve sergi alanımıza ziyaret etmeye bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha