Depremzede öğrenci Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma bölge birincisi oldu Depremzede öğrenci Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma bölge birincisi oldu

Müftülüğün toplantı salonunda düzenlenen ezbere hadis okumanın yanı sıra hafızlık öğrencileri de Mehmet Akif İnan'ın "Kudüs" şirini ezbere okuma yarışmasına katıldı.

Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar kadar aileleri de heyecanla yarışmayı izledi. Kaybedeni olmayan yarışmada bütün çocuklara oyuncak hediye edildi.

Yarışmanın amacı hakkında değerlendirmede bulunan Şehitkamil ilçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu, "Gençlerimiz arasında hem Gazze ve Kudüs açısından bir farkındalık oluşturmak hem de çocuklarımızın etkinliklerle yarışmalara katılmasını sağlamak için bu güzel etkinliği düzenledik. Aynı zamanda 4-6 yaş grubundaki evlatlarımıza da Peygamber Efendimizin (Sallallahu aleyhi vesellem) serlevha diyebileceğimiz hadis-i şeriflerini öğrenmeleri ve yaşamaları açısından bir örneklik teşkil etsin diye düzenlenen yarışma güzel oldu." dedi.

"Kudüs şiirini okudular"

Kudüs'ün önemine değinmek için seçilen şiirinde Kudüs hakkında olduğun değinen Bekiroğlu, "Hafızlık öğrencilerimiz Mehmet Akif İnan'ın "Kudüs" şiirini okudular. Gerçekten çok duygulu okuyan gençlerimiz oldu. Yine 4-6 yaş grubunda da 20 hadis ezberleyen evlatlarımız vardı. Yarışmaya katılan çocuklarımızın tamamı ezbere okudu hadisleri. Daha yi okuyanları derecelendirdik. Yarışmaya katılan çocuklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel etkinliklerle bu faaliyetlere devam ederiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha