Yıllardan beri Filistin ve Gazze’deki Müslümanlar üzerinde katliamlarını sürdüren işgal rejimi, 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan sonra katliamlarını şiddetlendirerek 40 bini aşkın Müslümanı vahşice şehid etti.

Siyonist rejim soykırımını sürdürüyor: 2'si çocuk 6 şehid Siyonist rejim soykırımını sürdürüyor: 2'si çocuk 6 şehid

44 yaşındaki Hasan Cincik, özellikle Gazze’de yaşanan drama dikkat çekmek için motosikleti üzerinde yerleştirdiği Filistin bayrağıyla 17 Ağustos’ta İstanbul’dan başlayıp Sivas, Erzurum, Erzincan, Kars, Hakkâri, Şırnak ve Van'ın ardından Mardin'e geldiğini belirtti.

Mardin’den sonra Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş durakları olacağını ifade eden Cincik, her şehirde 3 gün ila bir hafta kaldığını aktardı.

Her ilde farklı teveccühlerle karşılaştığını ifade eden Cincik, 21’inci yüzyılda Gazze'de çok ciddi bir soykırımın olduğunu, dolayısıyla bu soykırımı bütün dünyaya duyurulması gerektiğini vurguladı.

Şu ana kadar 8 şehri gezdiğini belirten Cincik, “21’inci yüzyılda dünyanın gözü önünde Gazze'de çok ciddi bir soykırım uygulanıyor. Bebekler, anneler ve bütün insanlık katlediliyor. Bizler vicdan sahibi bireyler olarak ne yapabiliriz? Sorusuna cevaben bende kendi imkânlarım dâhilinde 17 Ağustos’ta İstanbul’dan motosikletimle yola çıktım. Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek üzere '2 Ülke 20 Şehir Bir Umut' sloganıyla İstanbul, Sivas, Kars, Hakkâri, Şırnak, Erzurum, Erzincan, Van olmak üzere, bugün ki durağımız olan Mardin'deyim. İnşallah bundan sonraki duraklarımda Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve tekrar İstanbul olmak üzere devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

“Birey olarak elimizde çok güçlü olan boykot silahı var”

Cincik, her gittiği illerden teveccühle ayrıldığını belirterek, “Motosikletimle gitmiş olduğum şehirlerde çok ciddi bir teveccüh var. İnsanlarımızın zulme olan tepkilerini görüyoruz. Gitmiş olduğumuz şehirlerde çok ciddi bir teveccühle karşılaşıyoruz. Filistin ve Gazze adına çok güzel bir farkındalık oluyor. Ülke olarak, millet olarak her türlü zulmün karşısındayız. Birey olarak elimizde çok güçlü olan boykot silahı var. Boykotu etkin bir şekilde kullanmak gerekiyor. Ne yaşanan soykırımı ne de Gazze'yi asla unutmayacağız. Motosikletimle şehir şehir gezerek bu farkındalığı oluşturmak istedim. Güzel bir farkındalık oldu. Her insanın muhakkak elinden bir şey yapılabileceğini göstermek adına bu tür bir protestoya başvurdum.” ifadelerini kullandı.

“Yılmadan ve usanmadan bu tür eylemlere devam edeceğiz”

Dünyanın birçok yerinde yaşanan bu zulümlerin devam ettiği sürece bu tür eylemlere devam edeceğine dikkat çeken Cincik, “Sloganın içindeki iki ülkeden biri İran’dı. İran’a istediğim şeklinde giremesem dahi giriş-çıkış yaptım. Bugün bedenen mazlumların yanında pek olamıyoruz ama ne olursa olsun Gazze’ye maddi ve manevi desteği sağlamaya çalışacağız inşallah. Yılmadan ve usanmadan bu tür eylemlere devam edeceğiz. Bu protesto programını bitirdikten sonra da Gazze ve diğer mazlum Müslümanlar adına çalışmalara devam edeceğim. Zulüm kimden olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, her türlü karşıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz inşallah.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha