Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

15 Temmuz Derneği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan "On5Sıfır7 Film Haftası" etkinlikleri bugün başlayacak.

Film haftasının bu yılki sloganı "15 Temmuz'dan Gazze'ye" olarak belirlendi.

Bu kapsamda, darbe, direniş ve özgürlük temalarında dünya sinemasından seçilmiş 20 film 8-14 Temmuz tarihleri arasında seyirciyle ücretsiz bir şekilde buluşacak.

Filmler; Beyoğlu Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi ve Ümraniye Cemil Meriç Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.  

Film gösterimlerinin yanı sıra Türkiye’nin 81 ilinde ve birçok ülkede çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, "Bu seneki mottomuzu ’15 Temmuz’dan Gazze’ye’ mottosuyla takdim edeceğiz. Özellikle Gazze'yi geçmedik, geçemezdik. Hala dünyanın gözünün önünde bir zulüm devam ederken, 15 Temmuz'da eğer hain darbeciler de başarılı olsalardı bilmiyorum Türkiye'de şu anda, bir iç savaşın eşiğindeydi. 3 tane çapulcu 5 tane bilmem kim, eline silahlar aldı diye herhalde bu devleti, bu milleti ve bu milletin kazanımlarını, özgürlüklerimizi birine 'buyurun efendim, siz istediğiniz gibi bu ülkeyi parçalayın, kullanın' demezdik. Bedel mi? Bedel şehadet, gazilik, sürgün mü ne ise o olsun. Bunlar bizim için mükafattır. Bu ruha inanmış insanlarız. Mesajlarımızı verirken, bütün çalışmaları kamuoyu ile takdim ederken bu mesaj üzerinden vereceğiz. Duamız ve temennimiz odur ki ne ülkemizde ne de dünyanın herhangi bir yerinde ne ekonomik ne siyasi ne de askeri bir adım atılmasın." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha