Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından öğle namazına müteakiben gerçekleştirilen programa, birçok ilçeden çok sayıda çocuk katıldı.

Fatih Camii'nde öğle namazında bir araya gelen çocuklar, ellerinde Filistin lehine, işgal rejimi aleyhine taşıdıkları dövizlerle Saraçhane Parkı'na kadar sloganlar ve tekbirler eşliğinde yürüdü.

Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Saraçhane Parkı'nda gerçekleştirilen programda çocuklar adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Oğuz Bozkurt, "7 Ekim' den bu yana yaklaşık 50 bin şehit verildi. Bunun yaklaşık 16 bini çocuk, 100 bin de yaralı var. Her geçen saat bu sayıları artmaya devam ediyor. Yani biz burada şu an bu açıklamayı yaparken bile bu sayılar artmaya devam ediyor. Unutmayalım Filistin basit bir toprak parçası değildir. Filistin meselesi sadece Arap sorunu da değildir. Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi 'Filistin meselesi, siyasi, coğrafi bir mesele değil imani bir meseledir." dedi.

"Buraya oyun oynamaya değil oyunu bozmaya geldik"

İslam ümmetinin suskunluğundan şikayet ederek uyanmaları çağrısında bulunan Bozkurt, "Daha ne kadar uyacaksınız Ey İslam ümmeti! Ey insanlık! Uyanın artık, uyanın. Andımız ve aşkımızdır Kudüs, hafızımız, irademiz, itibarımızdır Gazze. Derdimiz, davamız, duamız da Filistin. Ruhumuz ve rüyamızdır Aksa. Namusumuzdur, şerefimizdir Gazze. Mücahit ve mücahide minik kardeşlerim, arkadaşlarım! İşte bugün burada bilin ki şerefimizi korumak, onurumuza sahip çıkmak, hafızamıza tazelemek için, davamızın gereğini yapmak, derdimiz için, Gazze'de şehit düşen çocuk arkadaşlarımız için, çocuklar olarak toplandık. Ama oyun oynamak için değil, oyunu bozmak için buradayız." diye konuştu.

"Çocuklar kıyamda, zafer yakında"

Türkiye'de siyonist istemediklerini belirterek Amerikan üslerinin de kapatılması çağrısında bulunan Bozkurt, "Bizim ellerimiz kalem, kitap tutarken Gazzeli çocukların elleri anne-babasının cesetlerini tutmasın diye, Gazzeli çocukların elleri olsun diye, Gazzeli çocuklara Türkiye de destek olsun diye bugün buradan diyoruz ki, 'çocuklar kıyamda zafer yakında' katil israilin koruyucusu Amerika'nın Türkiye'de bulunan üslerini istemiyoruz. Ülkemizden israile ticaret gemisi gitmesini istemiyoruz. Ülkemizde israil malları istemiyoruz. Ey büyüklerim, ey yöneticiler! Biz ülke olarak bu vebale ortak olamayız. Orada yaşayanlar sizin çocuklarınız olsa elinizden geleni yapmaz mıydınız? Çocuklar ölürken hesap yapar mıydınız? Biz çocuklarıyla haykırıyoruz. Çocuklar kıyamda zafer yakında. Şimdi oyun zamanı. Bu oyunla alışveriş yaparken paralarımız hiçbir zaman zalimlere gitmeyecek. Bu oyunda ümmetin bütün çocuk Mescid-i Aksa'nın bahçesinde özgürce oynayacak. Bu oyunda oyun yok, oyunu bozmak var. Şimdi biz çocuklar haykırıyoruz ve diyoruz ki, biz oyun oynamaya değil oyunu bozmaya geldik." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Ebu Ubeyde kıyafeti ile sahneye çıkan bir çocuk ise Ebu Ubeyde'nin ülke liderlerine yönelik yaptığı eleştirel çağrıyı yineledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha