Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Bahçelievler Mahallesi Millet Bahçesi civarında motosikletli 4 yunus personelince yapılan asayiş denetimlerinde; S.Ö isimli şahıstan kimliğini ibraz etmesi istenilmesi üzerine, ilgili şahsın kimliğini ibraz etmekten imtina ettiği sırada ilgili şahsın beraberindeki kişiler tarafından görevli yunus polislerine küfür ettikleri ve mukavemet gösterdikleri gerekçesi ile yapılan müdahale esnasında S.Ö isimli şahsın olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Görevli yunus polislerince, mukavemet gösteren S.Ö.'nün yakınları olan şüpheli 3 şahıs olay yerinde, S.Ö isimli şahıs ise daha sonraki çalışmalarda Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat üzerine 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' suçundan başlatılan adli tahkikat kapsamında yakalandığı ifade edildi.

Yakalanan şahıslar üzerinde yapılan kontrollerde bir satır ve bir çakı olarak tabir edilen kesici aletler ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şahısların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Açıklamada, "Söz konusu olayda yakalanan şahısların ve görevli polislerin karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldukları anlaşılmıştır. Şüpheli şahıslar ve görevli polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikat başlatılmış olup; tahkikat İl Jandarma Komutanlığınca yürütülecektir. Ayrıca Valiliğimizce konuya ilişkin olarak inceleme başlatılmıştır." denildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha