Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, tarih boyunca küçük toplulukların nice büyük ordulara karşı zaferler kazandığını belirterek, "Batı'nın da desteğine rağmen işgalci israil, Kassam Tugayları karşısında sarsıldı. Biz inananlar olarak korkmuyoruz. Allah, zaferin müminlere ait olacağını vaad ediyor." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, Siirt’in medreseleri ve âlimlerinin, Gazze'den yükselen cihat ruhuna sahip çıkarak bu mücadelede imanla yer alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, "Evlatlarımız Kur'an'la büyüyerek ümmeti bilinçlendirecek ve İslam’la yaşayarak kurtuluşa ereceğiz." dedi.

"Gazze’ye elimizi uzatamıyoruz, yüreklerimiz kan ağlıyor"

Prof. Dr. Memduhoğlu, Gazze’de yaşananların tüm İslam âlemini derinden etkilediğini belirtti ve şunları söyledi:

"Ya Rab, Gazze’ye elimizi uzatamıyoruz, yüreklerimiz kan ağlıyor. Her birimiz, Gazze’nin ateşini kalbimizde taşıyoruz. Annelerin, babaların, çocukların, gençlerin yürekleri yanıyor, hepimizin yüreği yanıyor. Bugün bu ateş Lübnan’a ve diğer yerlere de yayılıyor. Biliyoruz ki dünyada sadece hak ve batıl mücadelesi vardır. Hak ve batıl dışında gri bir alan yoktur. İnsan ya hakkın ya da batılın safında yer alarak safını netleştirmelidir. Allah’ın izniyle biz hakkın yanındayız."

"Ebu Ubeyde’nin şahsında israil siyonizminin nasıl sarsıldığını görüyoruz"

Tarihte az sayıda inançlı topluluğun, büyük ordulara galip geldiğini hatırlatan Memduhoğlu, "Az bir topluluğun, nice büyük topluluklara galip geldiğini tarih boyunca gördük. Ebu Ubeyde’nin ve Kassam Tugayları’nın şahsında, israil siyonizminin, arkasında bütün Batı olmasına rağmen nasıl sarsıldığını ve bütün dünyaya rezil olduğunu görüyoruz. Elhamdülillah, biz korkmuyoruz. Allah, 'Asla gevşemeyin, asla üzülmeyin; inanıyorsanız, üstün olan sizsiniz' buyuruyor. israil, yaktığı ateşte yanacak ve boğulacaktır. Batı emperyalizmi ve firavun düzeni, Allah’ın izniyle Ümmet-i Muhammed’i uyandırdı. Bu düzen, Allah’ın nurunu söndürmeye çalışsa da Allah nurunu tamamlayacaktır. Kâfirler istemese de bu gerçekleşecektir. Biz buna iman etmişiz." ifadelerini kullandı.

"Ümitsizliğe kapılmayın, zafer sizindir"

Prof. Dr. Memduhoğlu, Müslümanlara hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamaları gerektiğini vurgularken, ümmetin şuurlandığı sürece zaferin kaçınılmaz olduğunu belirtti: "O halde sakın üzülmeyin, sakın gevşemeyin, ümitsizliğe kapılmayın. Eğer müminseniz, şuurluysanız zafer sizindir. Rabbim, bizleri bu yolda daim eylesin. Eşlerimizi, bacılarımızı, annelerimizi, kızlarımızı bu şuurla yetiştirsin; babalarımızı, kardeşlerimizi, evlatlarımızı bu bilinçle büyütsün."

"Siirt’in âlimleri, Gazze’den yükselen cihat ruhuna sahip çıkmalı"

Siirt’in tarih boyunca önemli İslami değerleri savunan bir şehir olduğuna değinen Memduhoğlu, "Siirt’te medreseler, âlimler, şeyhler, üniversiteler, Kur’an kursları, okullar, iş adamları, memurlar ve işçiler var. Onları temsilen burada bir avuç Müslüman bulunuyor. Ya Rab, şehadetimizi kabul eyle! Gönül ister ki, yüz sene önce dedelerimiz nasıl Ermeniler ve Ruslar karşısında Siirt’e dikildiyse, nasıl Tillo’nun şeyhleri, Fersaf’ın Şeyh Hazin ailesi, Zokayt’ın âlimleri o dönemde şehit ya da gazi olduysa, bizler de bugün Gazze’den yükselen cihat ruhuna sahip çıkarak, ailemizi şuurlandırarak, israil karşısında iman aşkıyla dikilelim." çağrısında bulundu.

Siyonist rejimden Cibaliye'de katliam: 20 şehid Siyonist rejimden Cibaliye'de katliam: 20 şehid

"Evlatlarımız Kur’an’la büyüyecek, kurtuluş İslam’la olacaktır"

İslam’la yaşamanın kurtuluşun tek yolu olduğuna dikkat çeken Memduhoğlu, geleceğe dair umutlarını şöyle dile getirdi:

"Bizim kurtuluşumuzun tek çaresi şuurlanmak ve İslam’la yaşamaktır. Evlatlarımız Kur’an’la, namazla büyüyecek; kızlarımız Hazreti Meryem, Hazreti Ayşe ve Fatıma olacak. Kurtuluşumuz, Ebu Ubeydeler yetiştirmekle mümkündür. Az deyip üzülmeyelim, çoğalacağız. Siirt’in İslamlaşması, 81 vilayetin Müslümanlaşması ve bütün İslam âleminin ümmet şuuru ile izzeti bulması için yöneticilerimizin de şuurlanıp ıslah olması ya da yerlerine şuurlu insanların geçmesi gerekir. Rabbim, tüm ümmeti tekrardan şuurlandırmayı bizlere nasip eylesin."

"Siyonizmin ve Haçlı zihniyetinin sonu yakındır"

Prof. Dr. Memduhoğlu, Gazze’nin İslam âlemi için bir uyanış vesilesi olduğuna inandığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Gazze, bizi uyandırdı. Eğer hâlâ uyanmadıysak, vay halimize! Batı’yı, insanlığı uyandırdı. Siyonizmin, Haçlı zihniyetinin, sömürgeciliğin ve emperyalizmin sonunun geleceği günler yakındır. Rabbim, o yolda olmayı nasip eylesin." (İLKHA)

Kaynak: ilkha