Putin, Ağustos ayının ilk pazar günü kutlanan Rusya Demiryolları İşçileri Günü dolayısıyla yayınladığı video mesajında, "Baltık ve Barents Denizi'nden Basra Körfezi kıyılarına ve Hint Okyanusu'na kadar kesintisiz demir yolu ulaşımı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mikati ile görüştü

Rus lider, "Bunlar gerçekten büyük görevler ve sizin uzmanlığınız, deneyiminiz ve ulusun çıkarlarına olan bağlılığınızla bunları başaracağımıza inanıyorum." diye ekledi.

Ayrıca, Moskova'daki Merkezi Ulaşım Merkezi'ne entegre edilecek yüksek hızlı demiryollarının inşası, uluslararası lojistik koridorlarının oluşturulması ve Azak'tan Karadeniz'e uzanan ulaşım güzergahının iyileştirilmesi gibi önemli projeleri de anlatan Putin, "Rusya'nın demir yolu altyapısının genişlemesini, en son yenilikleri kullanarak ileri teknoloji yükseltmeleriyle hızlandırmamız gerekiyor. Yaklaşımımız yalnızca mevcut ihtiyaçları karşılamakla kalmamalı, aynı zamanda gelecekteki taleplere de hazırlanmalı ve önümüzdeki on yıllar boyunca ilerlemeyi sağlamalıdır." diye konuştu.

Putin, Rusya'nın Doğu demiryolları sisteminin, özellikle Baykal-Amur, Trans-Sibirya Demiryolları ve Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi'ndeki Kuzey Enlem Demiryolları'nın, Arktik limanlarına bağlanmasının daha da modernize edilmesinin önemini vurguladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha