Çiftçi, radyo sektörünün temel kitle iletişim araçları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, radyo yayın kuruluşlarının karşılaştığı sıkıntıların giderek arttığını ifade etti.

Umut Kervanı Bingöl’de arama kurtarma ekibi kurdu Umut Kervanı Bingöl’de arama kurtarma ekibi kurdu

Yüksel Çiftçi, Dünya Radyo Günü'nde radyo yayıncılarının karşılaştığı zorlukların çözülmesi ve sektöre daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, tüm radyo yayın kuruluşlarının 13 Şubat Dünya Radyo Günü'nü kutladı.

Yüksel Çiftçi

"Radyolar zor günler geçiriyor"

Çiftçi, "Bugün 13 Şubat Dünya Radyo Günü. Tüm radyo yayın kuruluşların 13 Şubat Dünya Radyo Günü'nü kutluyorum. Temel kitle iletişim araçları arasında önemli bir yere sahip olan radyo yayıncıları maalesef sıkıntı ve sorunlardan dolayı zor günler geçiriyorlar." dedi.

"Mahkemelik olmayan radyo yayıncısı yok denecek kadar az"

Radyo yayıncılarının en büyük sorunlarından birinin, artan telif hakkı ücretleri olduğunu ifade eden Çiftçi, "Birinci sorun; sayıları gün geçtikçe artan ve yayın kuruluşlarından astronomik rakamlar talep eden meslek birliklerinin telif hakkı ücretleridir. Bir meslek birliğine üye olmanız yetmiyor. Üye olmadığınız meslek birlikleri avukatları aracılığıyla radyo yayıncılarını mahkemeye veriyorlar. Mahkemelik olmayan radyo yayıncısı yok denecek kadar az sayıdadır." diye konuştu.

"Yüksek enerji faturalarıyla karşılaşılıyor"

Bir diğer önemli sorun ise enerji fiyatlarındaki yüksek artışlar olduğuna vurgu yapan Çiftçi, "Radyo yayıncıları yüksek enerji faturalarıyla karşılaşmakta olup ödemekte zorluk çekiyorlar. Bu sorunlar giderilmediği taktirde birçok radyo yayın kuruluşu yayınını sürdüremez duruma gelecektir." ifadelerini kullandı.

"İlan desteğinden radyo yayın kuruluşları da faydalanmalıdır"

Radyo yayıncılarının bu zorlukları aşabilmesi için devlet desteğinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

"Radyo yayıncılarının yayınlarını idame edebilmeleri için devlet desteği elzemdir. Öncelikle Basın İlan Kurumu'nun yazılı medyaya sunduğu ilan desteğinden radyo yayın kuruluşlarının da faydalanması gerekmektedir. Aksi taktirde halkın sesi olan radyo yayın kuruluşlarının sesinin kesilmesi hiçte uzak değil." (İLKHA)

Kaynak: ilkha