"Adil Sistem Hakça Paylaşım" temasıyla coşkulu bir kongre gerçekleştirdiklerini anımsatan Şahin, kongrede genel başkanın verdiği mesajlara dikkat çekti.

Şahin, kapitalist sistem adı altında, faiz, döviz, borç sarmalı altında ülkenin kaynaklarının heba edildiğini, dolayısıyla bunun ekonomik kriz olarak halka yansıdığı vurgusunda bulundu.

CHP’den okullarda bedava yemeğin kaldırılmasına ve hijyen yetersizliğine tepki CHP’den okullarda bedava yemeğin kaldırılmasına ve hijyen yetersizliğine tepki

Şahin, "Kongremizde özellikle genel başkanımızın vermiş olduğu çok önemli mesajlar vardı. Hasetten kongremizin ana teması olan 'Adil Sistem Hakça Paylaşım' temasını aslında genel başkanımız konuşmasında açtı. Buna ilişkin olarak mesajlar verdi. Bu mesajlar içeriğinde özellikle mevcut dünya sisteminin adeta bir zulüm çarkına döndüğünü ve Türkiye'deki sistemin de aslında bu dünyaya hakim olan sistemin bir parçası olduğu, özellikle ekonomik noktasında kapitalist bir sistem ve bunun politikalarının uygulanması noktasında, ciddi anlamda ekonomik noktada halk için olması gereken sosyal adaletin zedelendiğini, gün geçtikçe adil olmaktan çok daha da uzaklaştığına dair vurguları oldu. Bundan dolayı özellikle sistemin, adil bir sisteme dönüşmesi, noktasındaki mesajları, hasetten 80 darbesinden sonra oluşturulan darbe anayasası üzerinde bir sistemin aslında şekillendiği ve genel başkanımızın orijinal tabiriyle Kemalizm'den sonra bir de Kenanizm sistemi diye nitelendirdiği sistemin hala var olduğu, dolayısıyla bunun bir adalet üzerine temellendirilmedi. Hedefinin de adalet olmadığı vurguları, bunun mutlaka değişmesi gerektiği, yeni, sivil ve adil bir anayasanın mutlaka bu ülkenin en temel ihtiyacı olduğu ve sorunları önemli ölçekte çözeceğine dair vurguları bence çok önemliydi. Tabii bunun içerisinde Kürt Meselesinin hala bütün çıplaklığıyla, bütün sıcaklığıyla var olduğunu, bu meseleyi çözme iradesini mutlaka ortaya konması gerektiğini, eğer bu mesele çözülürse, Türkiye'nin ülke olarak aslında daha da büyüyeceğini, daha da güçleneceği şeklindeki vurgularının son derece önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Kapitalist sistem adı altında ülke kaynakları heba ediliyor"

Kapitalist sistem adı altında ülke kaynaklarının heba edildiği mesajının verildiğini hatırlatan Şahin, "Diğer taraftan hakkeza kapitalist sistem adı altında, faiz, döviz, borç sarmalı altında, aslında ülkenin kaynaklarının heba edildiğini, dolayısıyla bunun ekonomik kriz olarak, pahalılık olarak halka yansıdığı ve en önemlisi de ülkenin imkan ve kaynaklarının adil bir şekilde, eşit bir şekilde halka yansıtılmadığını, dolayısıyla bundan dolayı bir tarafta adil bir sistem derken, ama diğer taraftan da hakça paylaşımın son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu aşamadan sonra siyasetimizin merkezinde, daha güçlü bir şekilde bu vurgular olacaktır. Bunu somutlaştıracağımız, sadece söylem düzeyinde değil, aynı zamanda projeye dönüştüreceğimiz bir döneme girdiğimizi düşünüyorum. Hem söylem olarak hem mesaj olarak hem perspektif olarak yepyeni bir sürece girdiğimizi düşünüyorum parti olarak, ülke olarak. Ama diğer taraftan da hakeza aynı şekilde özellikle bundan sonra Türkiye siyasetinde HÜDA PAR'ın, 2012 yılı itibarıyla yürümüş olduğu bu yolda, dile getirmiş olduğu söylemler, ortaya koymuş olduğu hedefler olsun, ilkeler olsun, bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde siyasete kendisini hissettirecektir." ifadesini kullandı.

"Siyaset, HÜDA PAR'ın dile getirdiği ilklere çokça muhtaç"

Son olarak siyasetin, HÜDA PAR'ın dile getirdiği ilklere çokça muhtaç olduğunun altını çizen Şahin, "Biz şunu söylüyoruz. Siyaset, hakikaten HÜDA PAR'ın dile getirmiş olduğu ilkelere çokça muhtaçtır. Bu hedefler eğer gerçekleştirilirse, bu millet bir bütün olarak kazanacaktır. En önemlisi de Türkiye siyasetinde hakikaten temiz siyaset nasıl yapılır? Dürüst siyaset nasıl yapılır? Kavga etmeden, küfür etmeden, hakaret etmeden nasıl temiz bir üslupla siyaset yapılır? HÜDA PAR bunun örnekliğini ortaya koydu. Özellikle bu kongreden sonra daha fazla ortaya koyacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha