Salko Camii önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde HAMAS'a ve Filistin direnişine destek mesajları içeren pankart ve dövizler taşıyıp direnişe destek sloganları atarak Adapazarı Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Sakarya Milli İrade STK'ları tarafından düzenlenen program, Filistinli Ahmet İmran'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

STK'lar adına bir konuşma gerçekleştiren Doç. Dr. Yaşar Kahraman, Bugün buraya bir şehidin çağrısı üzerine toplandık. İsmail Heniyye, şehadetinden birkaç gün önce tüm İslam alemini Gazze deki direnişe destek için 3 Ağustos’ ta meydanlara davet etmişti. Kendisi rabbinin katında şehid olarak karşılanan Haniye bugün meydanlarda değil, ama çağrısına uyan bizler buradayız. Bu bir şehide veda toplantısı değil, bir şehidin emanetini alıp omuzlara yüklenme toplantısıdır." dedi.

Şehid İsmail Heniyye'nin Kudüs için yaşayıp Kudüs mücadele verdiğini ve sonunda yine Kudüs için şehid olduğunu hatırlatarak konuşmasını sürdüren Kahraman, "Şehid, Kudüs'ü hiçbir zaman sadece Filistinlilerin olarak görmedi. Allah'ın mübarek kıldığı bu beldeyi her zaman ümmetin ortak mekânı olarak gördü. O yüzden ümmete hiçbir zaman gelin bizi kurtarın çağrısı yapmadı. Onun yerine gelin Kudüs e sahip çıkın, Kudüs'ü kurtarın çağrısı yaptı. Şehid Haniye bugün bizi buraya Gazze için ağıt yakmaya çağırmadı. Kudüs'ün kurtarılması mücadelesine ortak olmak için çağırdı. Ne zaman şehid olacağını bilmeyen ama her zaman şehadetin peşinde koşup, nihayetinde ona kavuşan Haniye bu mücadeleyi alın ve sahiplenin diye bizi bu meydanlara çağırdı. Şimdi siz şehid Heniyye'nin Kudüs davasını sürdürmeyi, bu emaneti omuzlarınıza kutsal bir yük olarak sahiplenmeyi kabul ediyor musunuz? Bugün hüzünlüyüz. Hüznümüz Şehid Heniyye'nin kendisi ile ilgili değil, o muhakkak ki rabbinin katında resule komşu, Hamza'ya arkadaş olarak nasiplenmektedir. Hüznümüz, gülümsemesi ile yüreklere ümit, sıkılmış yumruğu ile siyonist Yahudilere korku salan bir mücahidi artık bir daha göremeyecek olmamızdandır." diye konuştu.

"İsrailin varlığını önce zihnimizde yok etmeliyiz"

Gazze deki destansı mücadeleyi şimdiye kadar televizyonlardan izlediklerini ancak bundan sonra artık bu mücadelenin bir tarafında yer almanın vaktinin geldiğini vurgulayan Kahraman, "İsrailsiz bir dünya için sesimizi yükseltmeliyiz. Artık iyice bir terör şebekesine dönüşen bu terör devletinin devlet varlığını reddetmeliyiz. Buradan siyasilere seslenelim 1949 alınan israili devlet olarak tanıma kararını iptal edin. Bu istemekten, bunu dillendirmekten asla vazgeçmeyin. Bizim zihnimizdeki Kudüs'ü işgal ettiler. Bu nedenle önce zihnimizdeki Kudüs ü özgürleştirmeliyiz. Bu nedenle başkenti Kudüs olan tek bir Filistin devletini zihnimizde kurmalı, israilin varlığını önce zihnimizde yok etmeliyiz. Şehid Heniyye'nin sözü bizim sözümüzdür. Kudüs'ün diğer yarısını siyonistlere asla terk etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı Valiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Program, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın duası ile son buldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha