İstanbul'un barajlarında doluluk oranı yüzde 40'a geriledi İstanbul'un barajlarında doluluk oranı yüzde 40'a geriledi

Karaköprü Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçedeki inşaatların güvenlik önlemlerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yapılan denetimlerde, inşaatların güvenlik filelerinin eksik olduğu, çevre güvenlik panellerinin kaldırılmış veya yıkılmış olduğu ve inşaat malzemelerinin parsel dışına bırakıldığı tespit edildi.

Ayrıca, kaldırım ve yolların işgal edildiği, güvenlik ağlarının kullanılmaması nedeniyle hafriyat, sıva ve boya atıklarının çevredeki araçlara ve evlere zarar verdiği belirtilerek, bu durumun şikayetlere yol açtığı ifade edildi.

Açıklamada, yapı denetim kuruluşları ve müteahhitlere gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Aksi taktirde, yapı müteahhitlerine 63 bin 683 TL, tüzel kişilere ise, 106 bin 229 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Karaköprü Belediyesi, güvenli inşaat uygulamalarının önemine dikkat çekerek, tüm müteahhitlerin sorumluluklarını yerine getirmesini beklediklerini vurguladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz sınırlarında yapımı devam eden inşaatların güvenlik filelerinin yapılmadığı, çevre güvenlik panellerinin kaldırılmış veya yıkılmış olduğu tespit edilmiş olmakla birlikte, inşaat malzemelerinin parsel dışına bırakıldığı, kaldırım ve yolun işgal edildiği, güvenlik filesi ve ağının kullanılmaması nedeniyle hafriyat atıkları, sıva, boya atıklarının inşaat çevresinde bulunan araçlara ve evlere zarar verdiği gerekçesiyle şikayetler artmış bulunmaktadır. Bu konular hakkında yapı denetim kuruluşları ve müteahhitler olarak gerekli önlemlerin tarafınızca alınması önem arz etmektedir. Aksi taktirde yapı müteahitleri olan gerçek kişi 63 bin 683 TL tüzel kişi için 106 bin 229 TL idari para cezası uygulanacaktır.” (İLKHA)

Kaynak: ilkha