Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Yerel basında çıkan haberlere göre, Salı gecesi yaşanan tayfunun sıcak ve nemli havasının etkisiyle Aichi eyaletine bağlı Gamagori kentinde meydana gelen heyelan sonucu üç kişi öldü, iki kişi yaralandı.

Bugün etkili olan güçlü fırtına, Miyazaki ve Kagoshima eyaletlerinde 79 kişiyi, Mie eyaletinde ise bir kişiyi yaraladı.

Bu arada, Kagoshima yakınlarında sığınak ararken 60'lı yaşlardaki bir adam denize düştü ve halen kayıp.

Yerel saatle sabah 8 civarında karaya ulaştıktan sonra zayıflayan Şanşan, iletişim hizmetlerini aksattı ve yaygın elektrik ve su kesintilerine neden oldu.

Bu durum bazı tren seferlerinin durdurulmasına ve çok sayıda uçuşun iptal edilmesine yol açtı.

Tayfun, lojistik ve teslimat hizmetlerini de önemli ölçüde etkiledi; Kagoshima ve Miyazaki'de 50'den fazla süpermarket ve 900'den fazla market geçici olarak kapandı.

Ayrıca Japonya Başbakanı Fumio Kishida, vatandaşları şiddetli yağış, heyelan ve nehir taşkınları gibi olası tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran bir kabine toplantısı düzenledi.

Şanşan Tayfunu'nun cuma gününden itibaren yavaş yavaş doğuya doğru hareket etmesi ve daha fazla aksamaya neden olması bekleniyor. Yetkililer, halkı yoğun yağış da dahil olmak üzere şiddetli hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha