Filistin medyası, işgal uçaklarının Gazze'nin batısındaki Şati Kampı'nda şehit lider İsmail Heniyye'nin yıkılan evinin bitişiğindeki bir evin çatısını bombaladığını, bu sırada çok sayıda gazetecinin de orada bulunduğunu bildirdi.

Bombardımanda ayrıca doğrudan ve kasıtlı olarak El Cezire çalışanlarının araçlarının da vurulduğu, saldırıda kanalın muhabiri İsmail El Ğul ve kanalın kameramanı Rami el-Rifi'nin şehit olduğu ifade edildi.

Filistinli Gazetecileri Koruma Merkezi (PJPC), Gazze Şehri'nde haber yaptıktan sonra gazeteciler El Ğul ve El Rifi'nin katledilmesini kınadı.

ABD, Mısır ve Irak'tan ortak deniz tatbikatı ABD, Mısır ve Irak'tan ortak deniz tatbikatı

PJPC, elde ettikleri ön bilgilere göre El Ğul ve El Rifi'nin, hedef alınmadan önce HAMAS Siyasi Bürosu Başkanı Şehit İsmail Heniyye'nin Şati mülteci kampındaki evinin enkazını çeken diğer gazetecilerle birlikte olduklarını gösterdiğine dikkat çekti.

Merkez, işgalin Gazze Şeridi'ndeki gazetecileri hedef alma konusundaki benzeri görülmemiş saldırılarını durdurmak için acil ve derhal uluslararası müdahaleye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

PJPC, bu katliamlara karşı süregelen sessizliğin, Filistinli gazetecilerin daha fazla öldürülmesine yeşil ışık yaktığına dikkat çekti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha