6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar gören ve yıkımı gerçekleştirilen Şeker Camii'nin yeniden yapımı için protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Vali Seddar Yavuz’un himayelerinde, MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Salih Karademir ile birlikte protokol imzaladılar.

Vali Seddar Yavuz, Salih Karademir'in bugüne kadar gerçekleştirdiği hayır işlerinin örnek teşkil ettiğini ve Şeker Camii'nin de bu ruhla inşa edileceğini vurguladı. Kentte depremden dolayı birçok ibadethanenin hasar gördüğünü hatırlatan Vali Yavuz, bu protokolle Malatya'nın manevi mirasına büyük bir katkı sağlanacağını ifade etti.

Protokol kapsamında Şeker Camii, Yeşilyurt ilçesindeki Özalper Mahallesi'nde 3 bin 183 metrekare arsa üzerinde, eski bulunduğu alanda inşa edilecek.

Çanakkale açıklarında 17 düzensiz göçmen yakalandı Çanakkale açıklarında 17 düzensiz göçmen yakalandı

Cami ve müştemilatının yapımını Karademir Malzemeleri Yapı İnşaat Taahhüt Petrol Nakliyat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üstlenecek. Proje, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Malatya İl Müftülüğü'nün gözetiminde yürütülecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen projeye göre yapılacak caminin, 07 Kasım 2025'e kadar tamamlanması planlanırken, Camii yapım süreci sonrası İl Müftülüğüne devredilecek. (İLKHA)

Kaynak: ilkha