İstanbul Fatih'te ilçenin en uygun pazarı olarak bilinen çarşamba pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatların yüksek olmasından dert yandı.

Pazarda; Sivribiber ve dolmalık kırmızı biber 50, kıl biber 80, bamya 120, patlıcan 30, domates 20-50 lira arası, salatalık 30, patlıcan 35, incir 80, muz ise 60 liradan satışa sunuluyor

Yaptıkları alışveriş sonrasında fiyatlarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlardan çoğu pahalılıktan dert yakınırken kimisi ise fiyatların mevsime göre normal olduğunu ifade etti.

Fiyatların biraz pahalı olduğunu söyleyen esnaflardan Caner Aygün, "Fiyatlar biraz sıkıntılı. Maliyet gerçekten fazla. Örneğin biber, hâlde 15 liradan geliyor, adam ise 25 liraya satıyor. Limon geçen sene 5 liraydı. 6-7 ay önce 4 liraya kadar düştü. O zaman biz de 1-2 liraya alıyorduk. Şimdi ise halde 15 lira olmuş. Bunu devlet değil bizim insanımız kendi kendine yapıyor." dedi.

"Karpuzun kilosu markette 15 lira, pazarda ise 25 lira"

Fiyatların yükselmesine yine insanların sebep olduğunu belirten vatandaşlardan Kemal Bayrak, "Malı pahalı yapan biziz. Karpuzun kilosu markette 15 lira, pazarda ise 25 lira. Üzümü kutunun içerisine koymuş diye 2 kat fiyata satıyor. Salkımla alırsan daha ucuz. Domates bir yerde 40 lira bir yerde 25 lira." diye konuştu.

Van kahvaltısı için yerel üreticiden 3 bin ton alım Van kahvaltısı için yerel üreticiden 3 bin ton alım

"Pazar fiyatları bizi aşıyor"

Emekli olduğu için fiyatların alım gücünü zorladığını aktaran Ekrem Ergül, "Pahalılık meselesi herkesin ekonomik gücüne göre farlılıklar gösteriyor. Ben emekliyim, emeklinin hali malum. Yine de her zaman şükretmek lazım. Beterin beteri var. Pazar fiyatları bizi aşıyor. Ucuz olanı az miktarda almaya çalışıyoruz. Maalesef ülkemizin gerçekleri bu. Bizi bu hale getirenler, kafalarını ellerinin arasına alsınlar ve 'biz nerede hata yaptık ki bu hale geldik?' diye düşünsünler." şeklinde konuştu.

"Her şey 2 katına çıkmış"

Fiyatların çok yüksek olduğunu vurgulayan Mehmet Mir, "Geçen hafta fasulye 50 liraydı, bu hafta 100 lira olmuş. Her şey 2 katına çıkmış. Allah milletin yardımcısı olsun. Daha önce birer kilo alıyordum, şimdi ise yarım kilo alabiliyorum. Elimdeki poşetlere 400 liraya yakın para verdim." dedi.

Durumu iyi olmayan vatandaşların sıkıntı çektiğini belirten Mustafa Namal da fiyatların genel olarak iç açıcı olmadığını söyledi.

Fiyatların yüksek olmasından ötürü para yetiştiremediğini aktaran Halis Kılıç ise birkaç kilo ürüne 700 lira verdiğini ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha