Adıyaman'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı Adıyaman'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesi Fatih Mahallesi'nde, eski ve kullanılmaz hale gelen caminin yerine inşa edilmekte olan Şeyh Zeki Atak Camii ve taziye evi için yardım kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda, cami ve taziye evi ile birlikte bir de Kur'an kursunun yapılacağı projeye destek olmak üzere Cizre Mehmet Zeki Atak Camii Derneği kuruldu.

Dernek, inşaatın kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması amacıyla hayırseverlerin katkılarını bekliyor. Yardımda bulunmak isteyenler için çeşitli bağış imkânları sunulurken, bu projenin tamamlanması bölge halkı için büyük bir manevi önem taşıyor.

Yardım yapacaklar için cami adına dernek kurduklarını ifade eden Veli Gözüngül, "Camimiz çok eskiydi, yıkıp yeniden inşaatına başladık. Taziye evi, cami ve Kur'an kursu olarak başladığımız inşaatımızın son katını da atıyoruz. Camimiz adına kurduğumuz dernekte hayırseverlerin göndereceği bağışları topluyoruz. Camimizin kısa sürede bitmesi için bütün hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz." dedi.

Cami imamı Abdullah Özer ise, "Şeyh Zeki Atak Camisi çok eskiydi, içinde ibadet edemez hale gelmişti. Eski camiyi yıkıp yerine şuan gördüğünüz gibi inşaata başladık. Malumunuz inşaatımız büyük ve giderimiz çok oluyor. Şu an son katı atacağız ama elimizdeki imkanlarla bitiremeyiz. Cami inşaatımız hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Hayırseverlerin desteği ile camimizi kısa sürede bitirip, ibadete açmayı istiyoruz. Allah şimdiden yapacağınız yardımları kabul buyursun. " ifadelerini kullandı.

Cami inşaatı için bağışların toplandığı Dernek ve hesap numarası

Dernek İsmi: Cizre Mehmet Zeki Atak Cami Derneği

Hesap No: TR 57 0001 0002 8897 8248 5850 01

 (İLKHA)

Kaynak: ilkha