Yaz aylarında havaların aşırı sıcak olmasından dolayı tesettürden taviz vermeyen bayanların ahiret boyutu ve örtünmenin gerekliliği ile ilgili konuşan Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP) Yönetim Kurulu Üyesi Mürüvvet Cengiz, Rabbimizin mesajlarına kulak vererek en zor şartlarda bile tesettür emrini yerine getirenlerin hal dili ile tebliğ yaptığını söyledi.

Müslüman hanımlara örtünmeyi farz kılan ve bunu istediği ölçüde kural ve kaideler belirleyenin Allah olduğunu söyleyen Cengiz, "Dolayısıyla bu hususta Allah’a itaat eden Müslüman kadın bunu bir ibadet şuuruyla yerine getirir. Namaz, oruç ve daha pek çok farz ibadet gibi bu ibadeti de yerine getirir. Bu şekilde bu dünyada yüce bir şeref mertebesine çıkar hem de Müslüman kadın Allah’ın emrini yerine getirdiği için ebedi ahiret yurdunda, cennetle mükâfatlandırılacağına da iman eder.” şeklinde konuştu.

“Sıcak havalarda tesettürün mükafatı normal zamandan daha fazladır”

Her ibadetin olduğu gibi, tesettür ibadetinin de nefse ağır gelen taraflarının olduğunu söyleyen Cengiz, "Ancak zahiren meşakkat gibi görünen tesettürün hem dünyaya bakan yönüyle hem de ahirete bakan yönüyle pek çok hikmeti ve faydası vardır. Özellikle sıcakların insanı bunaltacak derecede arttığı yaz aylarında elbette tesettür nefislere ağır gelebilir. Ancak bu noktada rıza-i ilahi için azmederek, sağlam bir irade sergileyerek, taviz vermeden tesettür emrini yerine getirmenin mükafatı normal zamanlara göre çok daha fazladır.” diye konuştu.

“Giyim ve tesettürde yozlaşma söz konusu”

Neticede tesettürün de bir imtihan olduğunu söyleyen Cengiz, “İmtihanı alınlarının akıyla geçenler rıza-i ilahiye nail olacaktır. Maalesef ki hali hazırda hem erkek ve hem kadın tesettüründe çok ciddi tavizler verilmektedir. Çıplaklığın had safhaya geldiği şu günlerde, çıplaklık konusunda ileri giden insanlar adeta bir ölçü gibi kabul edilerek, tesettür konusunda düşülen yanlışlar bunlarla kıyas edilerek, verilen tavizler normal kabul edilmeye başlandı. 'Bunda ne var ki?' denilerek hem giyim hem tesettür konusunda ciddi bir yozlaşma söz konusu.” dedi.

“Çevremize tesettürü hatırlatmak oldukça elzemdir”

Muhakkak ki tesettür emrinin nefse ağır geldiğini belirten Cengiz, "Nefse ağır gelen anlarda bile hakkıyla yerine getirmek için ahiret şuurunun daima canlı tutulması ve Allah’ı görüyormuşçasına kuvvetli bir ihsan duygusu ve Allah’ın daima kişiyi görüp izlediği bilincinde derin bir ihlas duygusu gerekmektedir. Zira her ibadette olduğu gibi, tesettür ibadetini de beden, ruh, kalp, zihin birlikteliğiyle yerine getirmek için bunlar gereklidir. Bunlar olmazsa sabır biter, istek azalır, nefsani telkinler artar. Allah muhafaza bıkkınlık hali baş gösterir. Bu gerçeği önce kendi ruhumuza, sonrada ailemize, çevremize de hatırlatmak bu konuda oldukça elzemdir.” diye konuştu.

“Sıcak havalarda hal dili ile yapılan tebliğdir”

Cengiz, "Tesettür emriyle ters düşen seküler mesajlara, popüler kültüre davet eden mottolara kulak tıkayarak Rabbimizin mesajlarına kulağımızı, gönlümüzü açmak, tesettüre riayet konusunda bizlere oldukça destek olacaktır. Hatta öyle ki bu sıcak havalarda ve en zor şartlarda dahi rıza- ilahi için tesettür emrini taviz vermeden, gevşemeden, sağlam bir iradeyle yerine getirmek aynı zamanda lisan-ı hâl ile yapılan bir tebliğ ve irşat hükmündedir.” ifadelerine yer verdi.

“Kadınları, sabırlı ve azimli olmaya çağırıyoruz”

Cengiz, son olarak şöyle konuştu: "Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP) olarak tesettür konusunda mümin kadınları bu güzel ve erdemli ibadeti gerçekleştirirken azimli, sabırlı, iradeli ve örnek olmaya çağırıyoruz. Mümin erkekleri de bu konuda gerek erkek tesettürü konusunda dikkatli davranarak, gerek gözlerini haramdan sakınarak ve mümin kadınların tesettür emrini yerine getirme noktasında mümin kadınlara yardımcı olarak aktif destek vermeye çağırıyoruz.” (İLKHA)

Hudutlarla mücadele sürüyor Hudutlarla mücadele sürüyor

 

Kaynak: ilkha