Valilikten yapılan açıklamada, Siirt ili sınırları içindeki tüm ormanlık alanlara girişlerin 25 Haziran 2024 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, ormanlık alanlara mangal, semaver, dilek feneri, meşale, havai fişek gibi yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması ve kullanılması yasaklandığı ifade edildi. Ayrıca, her türlü ateş yakılması, orman alanlarının kenarında mola verilmesi ve piknik yapılması, seyir halindeki araçlardan yangına sebebiyet verebilecek sigara, şişe, cam, çöp gibi malzemelerin atılması ve bırakılması da yasaklandı.

Siirt il sınırları içinde yer alan Tillo Kale, Tillo Tabiat Parkı, Deliklitaş Mesire Alanı ve Baykan Orman Parkı'nda ise sadece mesire alanı içerisindeki mangal yakmaya müsait olan kamelyaların kenarlarında ateşli piknik yapılabileceği belirtildi. Kamelyalar dışında başıboş mangal, semaver gibi yangın çıkmasına sebep olabilecek ateş yakılması ise kesinlikle yasaklandı.

Valilik, alınan bu yasaklama kararına uyulması konusunda jandarma, emniyet ve orman muhafaza birimleri tarafından kesintisiz olarak denetim yapılacağını belirtti.

Kararlara uymayanlar hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu hükümlerine göre adli ve idari işlem uygulanacağı kaydedildi. (İLKHA)

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı
Kaynak: ilkha