Tarihi ve kültürel değerlerin ön planda olduğu etkinliğe Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, çeşitli kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, gençler, öğrenciler, vatandaşlar ve doğaseverler katıldı.

Yürüyüş, Botan Vadisi'nin güzel doğası eşliğinde gerçekleştirilirken, katılımcılar tarihi yapıları ve doğal güzellikleri yakından keşfetme fırsatı buldu. Özellikle tarihi sarnıçlar ve gözetleme kulesi gibi yapılar, yürüyüş rotası boyunca ilgiyle incelendi.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, Botan Vadisi’nin benzersiz doğasına ve yaban hayatına dikkat çekti. Bölgenin yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için harika imkanlar sunduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşları Botan Vadisi'ni keşfetmeye davet etti.

Siirt Akabesi, Milattan Önce 3.500 yıllarında burada hüküm süren Asurlular tarafından inşa edilmiştir. Tarihi Siirt Akabe Yolu, Doğu Anadolu ile Mezopotamya ve Suudi Arabistan yarımadasını birbirine bağlayan en önemli geçitlerden biridir. Akabe Yolu'nun dünyada yalnızca üç örneği vardır; bunlardan biri Suudi Arabistan'daki Akabe Biatı'nın yapıldığı yerdir, diğeri ise Hindistan yarımadasında bulunmaktadır.

Siirt Akabesi, bölgedeki tarihî ve kültürel önemi ile yerel halkın ve ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Bu doğa yürüyüşü etkinliği, Siirt’in doğal güzellikleri ile tarih ve kültürün harmanlandığı bir atmosfer sunuyor. (İLKHA)

Hekimler ve Sağlık çalışanları: Gazze'de soykırım 364 gündür devam ediyor Hekimler ve Sağlık çalışanları: Gazze'de soykırım 364 gündür devam ediyor
Kaynak: ilkha