Tarım ve Orman Bakanlığı "ilaçlı yumurta" iddialarını yalanladı Tarım ve Orman Bakanlığı "ilaçlı yumurta" iddialarını yalanladı

İşletme sahibi Abdülaziz Carlık, bu başarının Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri ve üretimde yapılan iyileştirme çalışmaları sayesinde mümkün olduğunu söyledi.

Carlık, "Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri ve yaptığımız üretim iyileştirme çalışmaları sayesinde alabalık üretimimizi ciddi oranda arttırdık. Bugün il müdürümüz, ilçe müdürümüz ve tarım teşkilatı teknik elemanları ile yapılabilecek kapasite artışı ve çevre düzenlemesi ile ilgili projeleri görüştük. Vatandaşlarımızı işletmemizde misafir etmeyi ve lezzetli alabalıklarımızdan ikram etmeyi istiyoruz.” dedi.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise, Taşlı Alabalık Üretim Tesisi'nin bölgenin önemli işletmelerinden biri olduğunu vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

"Taşlı Alabalık Tesisimiz, bizim gözbebeği işletmelerimizden biridir. 2022 yılında 89 ton olan alabalık üretimi, 2023 yılı sonu itibariyle 243 tona ulaşmıştır. Tesiste yaptığımız incelemelerde, iyileştirme çalışmaları ile kapasite artırımı, çevre düzenlemesi ve pazar ile ilgili ne gibi ek çalışmalar yapabileceğimizi görüştük. Aile işletmesi şeklinde çalışan tesisimize su ürünleri mühendislerimiz düzenli olarak ziyaret edip teknik konularda destek veriyorlar. Taşlı Alabalık Tesisi, havuzlarda ve Alkumru Baraj Gölü'nde bulunan kafeslerde yetiştiricilik yapmaktadır. Ayrıca, doğa harikası bir yer olan tesisimizde çevre düzenlemesi projeleri ile vatandaşlarımızı buraya çekerek hem piknik yapmalarını hem de lezzetli Siirt alabalığını tüketmelerini istiyoruz. Ailemize bu tesisi ayakta tutabildikleri için teşekkürlerimizi iletiyoruz, tarım teşkilatı olarak her zaman yanlarında olacağız.”

Taşlı Alabalık Üretim Tesisi ziyaretine Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı M. Yaşar Ören, Şirvan İlçe Müdürü Cüneyt Ateş ve teknik elemanlar katıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha