İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan ve Eğitimci İbrahim Ethem Göztok, işgal rejiminin gerçekleştirdiği katliama sert tepki göstererek liderlerin ve halkların, israilin gerçekleştirdiği katliamlar karşısında somut adım atması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, İsmail Heniyye’nin şehadeti işgal rejiminin gerçekleştirdiği katliamın, siyonist rejimin sonunu getireceğini belirtti.

Memduhoğlu, "Bugün anlımızın ak olduğu, yukarılarda olması gereken bir gün. İsmail Heniyye, İslam âleminin önemli bir lideri olarak bugün Rahman’a kavuştu, şehadet şerbetini içti. Bu dünyada ulaşılabilecek en büyük makama ulaştı, Cenab-ı Hak şehadetini kabul buyursun" dedi.

Hukukçulardan Gazze gemisi nöbeti tutan aktivistlere destek Hukukçulardan Gazze gemisi nöbeti tutan aktivistlere destek

"Hain siyonist israil bu katliamı ile sonunu getirmiştir"

Memduhoğlu, işgal rejiminin bu katliamıyla sonunu getirdiğini ifade ederek, "Hain, siyonist israil bu katliamıyla sonunu da getirmiş oluyor. İnşallah bu şehadet, yeryüzünde 2 milyara yakın Müslümanın uyanışına vesile olacaktır. İsmail Heniyye bize önemli bir mesaj ve miras bıraktı. Bu mesaj şudur: 'Çocuklarım da olsa Allah yolunda feda ederim, bütün ailemi de yok etseniz irademi kıramayacaksınız. Beni de şehid etseniz, arkamdan gelecek binlerce, milyonlarca İsmail bu davayı sahiplenecek, bu dava sahipsiz değildir.' Bundan sonrası için İslam âleminin çok çalışıp birliğini kazanması ve şu anda yeryüzünde fesadı yayan, İslam âlemini işgal etmeye çalışan Batı'ya, siyonizme ve ABD'ye karşı Davut misali kıyam etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"israile haddini bildirme zamanı gelmiştir"

ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, İsmail Heniyye'nin şehadetin her şuurlu Müslümanın arzu ettiği bir mertebe olduğunu vurguladı.

Kalkan, "Şehadet, her şuurlu Müslümanın arzu ettiği bir mertebedir. Tabi bu israilden beklenen bir hamleydi. Sözün bittiği yerdeyiz. Artık kınamaların yapılmaması gerekiyor. Sözde Müslüman ülke liderlerinin meydana çıkıp Müslümanca bir tavır içerisinde israile haddini bildirme zamanı geldi, geçti bile. Daha ne bekleniyor? İsmail Heniyye şehadetiyle vermek istedikleri mesaj şu: 'Ben Filistin ve İslam topraklarında istediğim her türlü katliamı yaparım ve buna hiçbir Müslüman ülke ses çıkaramaz.' Bu rahatlıkla hareket ediyor. Ama Müslümanlar bir türlü şuurlanıp kendine gelemiyor. En büyük sıkıntımız burada; israile haddinin bildirilmesinin zamanı geldi, geçiyor," dedi.

"Artık kınamayla olmaz, somut adımlar atılmalı"

Siirt'te İsmail Heniyye'nin gıyabi cenaze namazını kılmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Eğitimci İbrahim Ethem Göztok, israilin cüretkârlığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.

Göztok, "Heniyye Müslüman toprağında şehid edildi. israil bütün cüretini, aymazlığını bir kez daha gösterdi. Halkı Müslüman olan 57 ülkenin halkları olarak düşünmemiz lazım. Artık bu işin kınamayla olmayacağını, işi somut adımlara, fiili müdahalelere götürmemiz gerektiğini ve bu vurdum duymazlığın ortadan kalkması gerektiğini anlamalıyız. israil, kendine yakışanı yapıyor; işgal rejimi olma özelliğini yerine getiriyor. Ama biz Müslümanlar, Müslüman kimliğimizden çok uzaktayız. Bir an önce katliamı da göz önünde bulundurarak dirilmemiz lazım. Müslümanlar dünya ekonomisinin bel kemiği ama ne yazık ki saltanatlarının, şatafatlarının ve refahlarının derdindeler. Bugün israilin kılına zarar gelmesin, diye bir mücadelenin içindeler. Ellerinde bu kadar imkân ve güç varken Gazze'de çocuklar açlıkla imtihan oluyor. 300 gündür Gazze'de katliam devam ediyor. Orada her gün kadınlar, çocuklar şehid ediliyor. Allah Resulü Sallallahu Aleyhi Vesellem, bir kadının saç telinin açılma ihtimaline karşı Medine'de Yahudileri sürdü. Bugün ne kadınlarımızın onuru ne açılan saçları ne de parçalanmış bedenleri kaldı. Liderlerimiz ne yazık ki bununla ilgili bir adım atamıyor. Bunu yapacak iradeleri de yok. Halkı Müslüman olan şu 57 ülkenin ilk önce liderlerinden kurtulması gerekiyor," şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha