Gayr-i meşru siyonist terör şebekesinin yaklaşık 100 yıldır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, kural tanımaz ve ahlaktan yoksun siyonist terör şebekesi Filistin ile birlikte şimdilerde dünyanın gözü önünde Lübnan ve Suriye'ye de saldırıyor.

Filistin'de yaşanan zulümlere değinen İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Samet Şimşek, HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç ve siyonistlere karşı boykotu önemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kur'an Nesli Platformu’ndan Namaz Çalıştayı’na davet Kur'an Nesli Platformu’ndan Namaz Çalıştayı’na davet

100 yıldır devam eden bir problem ve 10 yıllardır adım adım uygulanan bir soykırım planı ve politikasının olduğunu hatırlatan Şimşek, "Bir yıldır Filistin'de, direnişin artık savunmadan saldırıya geçme planıyla teker teker ölmektense bir kere ölüp onurluca şehid olma pahasına başlattıkları bir hareket var. Bunun üzerine siyonist rejimin, canice, vahşice başlattığı bir soykırım, artırdığı bir soykırım politikası var. Maalesef bir yıldır bütün dünyanın gözü önünde bu soykırım planı uygulanmakta. Batı'dan zaten bir şey beklemek bizim için acziyettir. Müslümanlar da maalesef Batı'nın vicdanına sığındığı için orada yalnız kalmış, yalnızlaştırılmış bir Filistin var. Türkiye'de de buna yönelik sivil toplum kuruluşları olarak bir şeyler yapmak, en azından bu zulmü duyurmak, insanların vicdanını harekete geçirmeye yönelik çalışmalar oluyor. Buna gayret ediyoruz ama bunun da çoğalarak artması lazım." dedi. 

"Boykot şu anda yapabileceğimiz en etkin en verimli çalışma"

İşgalci siyonist rejimi destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesine ilişkin düşüncelerini aktaran Şimşek, şöyle konuştu:

"Tabi bu soykırımın beslendiği kaynaklar var. Bir yıldır açıkça gördük ki Batının vicdanına sığınmak Müslümanlara ancak zillet ve acziyet getiriyor. Önce bundan kurtulmalı. Müslümanlar kendi içinde bir ve güçlü olmak zorunda. Soykırımın beslendiği kaynakları kurutması çok önemli. Bunun için de boykot şu anda yapabileceğimiz en etkin en verimli çalışma, israile destek veren belki küresel sistemi besleyen bütün markalar, ürünler, finansal destek sağlayan bütün kurum ve kuruluşları boykot etmek zorundayız. Bu yalnızca Filistin'de yaşananlara bir çözüm, ilaç olması için değil kendi şerefimizi, haysiyetimizi, izzetimizi muhafaza edebilmemiz için de bizim için gerekli olan bir duruş. Bunun için de bütün halkımızı, tüm Müslümanları ve tüm vicdanlı insanları bu boykota destek olmaya davet ediyoruz."

"Canımızı yakan, ülkemizden bilfiil bu soykırıma destek olmak için israile giden, bunu fikri ve fiili anlamda destekleyen çifte vatandaşlar var"

28 Aralık 2023 tarihinde HÜDA PAR, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönündeki yasa tasarısı Meclis tatile girmeden görüşülmesi, oy çoğunluğuyla kabul edilmiş ancak üç ay önce kabul edilen tasarı halen TBMM gündemine henüz alınmış değil.

Bu konuyla ilgili de konuşan Şimşek, "Bir taraftan da canımızı yakan ülkemizden bilfiil bu soykırıma destek olmak için israile giden, bunu fikri ve fiili anlamda destekleyen çifte vatandaşlar var. Bu konuyla ilgili de Meclis'te bir çalışma yapıldı. Bunun da bir an önce yasalaşmasını ve tüm Türkiye halkının vicdanını yaralayan bu soykırımı destekleyenlerin de gerekli yaptırımlara maruz kalmasını gönülden istiyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha