Şırnak valiliği 29 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında il geneli yapılan kaçakçılık, asayiş, uyuşturucu ve terör operasyonlarında 35 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 29 Temmuz – 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılan operasyon arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde yapılan toplam 15 operasyon neticesinde; 4,56 gram metamfetamin, 0,71 gram esrar, 4 adet bonk, 756 paket kaçak sigara, 4 adet kaçak elektronik sigara ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında toplam 17 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 5 şüpheli Asayiş, 3 şüpheli Kaçakçılık, 3 şüpheli Terör, 1 şüpheli kayıp şahıs ve 1 şüpheli ülkemize illegal yollardan giriş yapmak suçundan olmak üzere toplam 10 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatılmıştır.

Ayrıca, "Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 29 Temmuz  – 4 Ağustos 2024 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde DEAŞ, FETÖ ve PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün Eylem ve Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda; toplam 8 şüpheli gözaltına alınmış olup yakalanan şüphelilerden 4’ü ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, 2 şüpheli Adli Kontrol ile Yurt dışı yasağı Şartı ile serbest bırakılmış, 1 şüpheli ilgili il ve birimine gönderilmiş, 1 şüpheli ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir." denildi. (İLKHA)

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Kaynak: ilkha