Vali Birol Ekici, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ve il protokolünün katılımlarıyla Silopi'de Yerfıstığı Hasat Şenliği Programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Şırnak'ın yer fıstığı üretiminde daha da ilerlemesi için Bakanlık olarak destek verdiklerini ifade etti.

2006 yılında başlayan yer fıstığı üretimi serüveninde, Şırnak'ın Türkiye'de 3'üncü sırada olmasından fazlasıyla memnun olduklarını belirten Bağcı, Bakanlık olarak iki alanda yer fıstığına destek verdiklerine belirtti.

Yerel tohum olan "Masal" tohumunu üreticilere dağıtarak destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Bağcı, burada amaçlarının yer fıstığı üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu ifade etti.

İTTİHADUL ULEMA Talebeleri: Yahya Sinvar’ın mücadelesi, İslam dünyasının izzet ve onur mücadelesidir İTTİHADUL ULEMA Talebeleri: Yahya Sinvar’ın mücadelesi, İslam dünyasının izzet ve onur mücadelesidir

İkinci olarak burada yer fıstığı işleme tesisi için destek olmaya çalıştıklarını aktaran Bağcı, "Şu an devam eden yaklaşık 2.7 milyon lirayı bulacak olan bir inşaat devam ediyor. Bu sene içerisinde de 5 milyona yakın bir hibe anlaşması imzalandı. İnşallah o tesisler de hizmete girince artık yer fıstığımız burada işlenecek." diye konuştu.

Vali Birol Ekici ise sulama ile birlikte 15 kat, 20 kat daha fazla ürün alacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Şırnak İl Müftüsü Orhan Örnek'in bereket duası ile birlikte yer fıstığının hasadı yapıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha