İşgal ordusu, Mevasi bölgesine uzun saatler boyunca topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Yerinden edilen Filistinlilerden şehid ve yaralananlar oldu.

Saldırılar sürerken işgal ordusu askeri araçları da Eş-Şakuş bölgesi ve Bölge Parkı'nın güneyinde ilerlemeye devam etti. 

Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü

Han Yunus ile Refah kentlerine uzanan El-Mevasi bölgesi, işgal ordusunun daha önce göçe zorladığı Filistinlilerin gitmesini istediği "güvenli bölgeler" arasında yer alıyordu.

Bölgede, yerinden edilmiş Filistinliler, oldukça zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Evlerini terk edip bu bölgeye sığınan insanlar, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük zorluk yaşıyor.

Birleşmiş Milletler (BM), işgal ordusunun "tahliye duyurusunun" ardından Gazze'nin doğusunda 1 günde 60 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'nin doğusundaki yerinden edilme hareketliliğine dikkati çekerek, "İsrail ordusunun Gazze'nin doğusunda 28 ikametgâh bölgesine yönelik acil tahliye emrinin ardından dün 60 bin kişi yerinden edildi." dedi.

Dujarric, insani yardımların ulaştırılmasına ilişkin sorunların da devam ettiğini kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha