Milli İrade Platformu, cuma namazı sonrasında Fethi Serin Cami avlusunda düzenlenen basın açıklamasıyla, Filistin'de çocuk, kadın, yaşlı demeden katliam yapan işgal rejiminin soykırımcı çete başı Netanyahu'yu Amerikan Kongresi'nde alkışlayanları sert bir dille eleştirdi.

Milli İrade Platformu adına konuşan Necmettin Çiçek, Gazze'deki katliam ve soykırımın insanlık tarihine kara bir leke olarak kazındığını, ABD'nin bu vahşeti desteklemesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"ABD'nin bu vahşeti desteklemesi kabul edilemez"

Çiçek, "Netanyahu'nun hakikat dışı cümlelerinin ABD'li parlamenterler tarafından alkışlanması, Batılı değerlerin çöküşünü simgeliyor." dedi.

"Batı'nın soykırımcı karakterini yüceltiyorlar"

Siyonist rejim 24 saatte 37 Filistinliyi şehid etti Siyonist rejim 24 saatte 37 Filistinliyi şehid etti

Çiçek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Netanyahu'nun Gazze'deki vahşetle alay edercesine kurduğu hakikat dışı cümleler, ABD'li parlamenterler tarafından sık sık, çoğunlukla da ayakta alkışlanmıştır. ABD Parlamentosu, tıpkı Hitler Almanyası'nın Reichstag'ı gibi, yüzyıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek bir utanç fotoğrafı vermiştir. ABD'nin 'demokrasi' ve 'özgürlük' maskesi bu korkunç fotoğrafla bir kez daha düşmüştür. Parlamentodaki alkışlar, hiç şüphe yok ki, Batı'nın soykırımcı karakterine bir yüceltme olduğu kadar, Batılı değerlerin de cenaze törenidir. israilin Gazze'de aylardır sürdürdüğü vahşetin ana sorumlusunu ağırlayan ve destekleyen ABD Kongresi'ni bu eylemden ötürü şiddetle kınıyoruz. Parlamento içinde tek başına direnen Rashida Tlaib'e ve parlamento dışındaki eylemcilere dayanışma mesajlarımızı ve selamlarımızı iletiyoruz. Filistin ve Gazze yalnız değildir. Herkes sırtını dönse de, Türkiye Filistin mücadelesine her koşul altında destek vermeyi sürdürecektir. Milli İrade Platformu olarak, zulmü alkışlayanlara karşı mazlumu savunmayı sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze'nin asil direnişini de bir kez daha hürmetle selamlıyoruz. Allah'ın yardımı yakındır, nice zayıf topluluklar güçlü topluluklara galip gelmiştir ve şüphesiz hakikat er ya da geç zafer kazanacaktır."

Fethi Serin Cami avlusunda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi. Toplanan kalabalık, Netanyahu ve ABD Kongresi'ni kınayan sloganlar attı.

Basın açıklaması Siirt İl müftüsü Şakir Pinal 'in okuduğu duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha