Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun yüzde 95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.

İşgalcilere ait uçaklar ve topçular, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi şehid oldu.

İşgal rejimi, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara işgalini sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'nin ortasında bulunan El-Bureyc Kampı'ndaki bir eve düzenlediği topçu saldırısında 7 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nin ortasında yer alan Deyru'l-Belah'ta bulunan El-Kastal gökdelenlerindeki bir daireyi topçu ateşiyle vurdu; saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişi şehid oldu.

Yine işgal rejimi, Gazze Şeridi'nin ortasında yer alan Nuseyrat Kampı'nın kuzeyindeki El-Miğraka bölgesindeki binaları yerle bir etti.

Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü Bakan Fidan, Polonya Meclis Başkanı Holownia ile görüştü

Yerel kaynaklar, Deyru'l-Belah'ta birkaç eve düzenlenen hava saldırılarında bir çocuğun şehit olduğunu ve yaralıların tahliye edildiğini bildirdi.

Bu sabah İşgal rejimi bombardımanı sonucu Refah'tan 3 şehit Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne getirildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha